Tajski smażony makaron przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajski smażony makaron

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

4 łyżki

80

1 pęczek

0.2 szklanki

2 sztuki

4 sztuki

1 szklanka

100 gramów

150 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz makaron w gorącej wodzie przez 10 minut, odsącz.

Krok 2

Na woku rozgrzej olej, wrzuć czosnek, pokrojone w kostkę mięso z kury oraz krewetki. Smaż 5 minut.

Krok 3

Szczypiorek posiekaj i dodaj. Zamieszaj.

Krok 4

Następnie dodaj makaron i smaż 1 minutę.

Krok 5

Wymieszaj składniki sosu; sos tajski chilli, sos rybny, sok z limonki oraz Fix Knorr.

Krok 6

Wlej całość do potrawy w woku.

Krok 7

Dodaj ubite jajko i smaż aż się zetnie. Na koniec dodaj kiełki i smaż 1 minutę. Podawaj na talerzu posypane orzeszkami ziemnymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej