
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
4 łyżki
80
1 pęczek
0.2 szklanki
2 sztuki
4 sztuki
1 szklanka
100 gramów
150 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namocz makaron w gorącej wodzie przez 10 minut, odsącz.
Krok 2
Na woku rozgrzej olej, wrzuć czosnek, pokrojone w kostkę mięso z kury oraz krewetki. Smaż 5 minut.
Krok 3
Szczypiorek posiekaj i dodaj. Zamieszaj.
Krok 4
Następnie dodaj makaron i smaż 1 minutę.
Krok 5
Wymieszaj składniki sosu; sos tajski chilli, sos rybny, sok z limonki oraz Fix Knorr.
Krok 6
Wlej całość do potrawy w woku.
Krok 7
Dodaj ubite jajko i smaż aż się zetnie. Na koniec dodaj kiełki i smaż 1 minutę. Podawaj na talerzu posypane orzeszkami ziemnymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej