
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
4 łyżki
80
1 pęczek
0.2 szklanki
2 sztuki
4 sztuki
1 szklanka
100 gramów
150 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namocz makaron w gorącej wodzie przez 10 minut, odsącz.
Krok 2
Na woku rozgrzej olej, wrzuć czosnek, pokrojone w kostkę mięso z kury oraz krewetki. Smaż 5 minut.
Krok 3
Szczypiorek posiekaj i dodaj. Zamieszaj.
Krok 4
Następnie dodaj makaron i smaż 1 minutę.
Krok 5
Wymieszaj składniki sosu; sos tajski chilli, sos rybny, sok z limonki oraz Fix Knorr.
Krok 6
Wlej całość do potrawy w woku.
Krok 7
Dodaj ubite jajko i smaż aż się zetnie. Na koniec dodaj kiełki i smaż 1 minutę. Podawaj na talerzu posypane orzeszkami ziemnymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej