Tajski smażony makaron przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tajski smażony makaron

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

4 łyżki

80

1 pęczek

0.2 szklanki

2 sztuki

4 sztuki

1 szklanka

100 gramów

150 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz makaron w gorącej wodzie przez 10 minut, odsącz.

Krok 2

Na woku rozgrzej olej, wrzuć czosnek, pokrojone w kostkę mięso z kury oraz krewetki. Smaż 5 minut.

Krok 3

Szczypiorek posiekaj i dodaj. Zamieszaj.

Krok 4

Następnie dodaj makaron i smaż 1 minutę.

Krok 5

Wymieszaj składniki sosu; sos tajski chilli, sos rybny, sok z limonki oraz Fix Knorr.

Krok 6

Wlej całość do potrawy w woku.

Krok 7

Dodaj ubite jajko i smaż aż się zetnie. Na koniec dodaj kiełki i smaż 1 minutę. Podawaj na talerzu posypane orzeszkami ziemnymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajski smażony makaron - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej