
Składniki
30 dekagramów
1 sztuka
30 dekagramów
3 sztuki
3 sztuki
null szczypt
2 łyżki
null szczypt
1 szklanka
10 dekagramów
2 łyżki
null
1 łyżka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. W międzyczasie zaparz szafran w podgrzanym winie, a następnie wymieszaj z masłem.
Krok 2
Łososia pokrój w kostkę, oprósz mąką i lekko usmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Czosnek posiekaj, a pomidory obierz ze skorki, pokrój w kostkę, po czym dodaj do łososia. Dolej również wino z szafranem oraz śmietanę. Całość gotuj przez kilka minut.
Krok 4
Fix Spaghetti Napoli Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody i zagotuj.
Krok 5
Do naczynia żaroodpornego wlej sos pomidorowy. Muszle makaronowe nadziewaj farszem z łososia i układaj na sosie pomidorowym.
Krok 6
Na koniec posyp całość parmezanem. Formę włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekaj do momentu roztopienia sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej