Muszle nadziewane łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muszle nadziewane łososiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

21 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

30 dekagramów

3 sztuki

3 sztuki

null szczypt

2 łyżki

null szczypt

1 szklanka

10 dekagramów

2 łyżki

null

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. W międzyczasie zaparz szafran w podgrzanym winie, a następnie wymieszaj z masłem.

Krok 2

Łososia pokrój w kostkę, oprósz mąką i lekko usmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Czosnek posiekaj, a pomidory obierz ze skorki, pokrój w kostkę, po czym dodaj do łososia. Dolej również wino z szafranem oraz śmietanę. Całość gotuj przez kilka minut.

Krok 4

Fix Spaghetti Napoli Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody i zagotuj.

Krok 5

Do naczynia żaroodpornego wlej sos pomidorowy. Muszle makaronowe nadziewaj farszem z łososia i układaj na sosie pomidorowym.

Krok 6

Na koniec posyp całość parmezanem. Formę włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekaj do momentu roztopienia sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszle nadziewane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszle nadziewane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszle nadziewane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszle nadziewane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszle nadziewane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszle nadziewane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszle nadziewane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszle nadziewane łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Żurek z tofu i wędzonką
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej