Muszle nadziewane łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muszle nadziewane łososiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
22 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null

null

3 sztuki

2 łyżki

10 dekagramów

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

null szczypt

null szczypt

1 szklanka

30 dekagramów

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. W międzyczasie zaparz szafran w podgrzanym winie, a następnie wymieszaj z masłem.

Krok 2

Łososia pokrój w kostkę, oprósz mąką i lekko usmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Czosnek posiekaj, a pomidory obierz ze skorki, pokrój w kostkę, po czym dodaj do łososia. Dolej również wino z szafranem oraz śmietanę. Całość gotuj przez kilka minut.

Krok 4

Fix Spaghetti Napoli Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody i zagotuj.

Krok 5

Do naczynia żaroodpornego wlej sos pomidorowy. Muszle makaronowe nadziewaj farszem z łososia i układaj na sosie pomidorowym.

Krok 6

Na koniec posyp całość parmezanem. Formę włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekaj do momentu roztopienia sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszle nadziewane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszle nadziewane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszle nadziewane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszle nadziewane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszle nadziewane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszle nadziewane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszle nadziewane łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszle nadziewane łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej