
Składniki
3 sztuki
null
null
3 sztuki
2 łyżki
10 dekagramów
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
null szczypt
null szczypt
1 szklanka
30 dekagramów
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. W międzyczasie zaparz szafran w podgrzanym winie, a następnie wymieszaj z masłem.
Krok 2
Łososia pokrój w kostkę, oprósz mąką i lekko usmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Czosnek posiekaj, a pomidory obierz ze skorki, pokrój w kostkę, po czym dodaj do łososia. Dolej również wino z szafranem oraz śmietanę. Całość gotuj przez kilka minut.
Krok 4
Fix Spaghetti Napoli Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody i zagotuj.
Krok 5
Do naczynia żaroodpornego wlej sos pomidorowy. Muszle makaronowe nadziewaj farszem z łososia i układaj na sosie pomidorowym.
Krok 6
Na koniec posyp całość parmezanem. Formę włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekaj do momentu roztopienia sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej