
Składniki
3 sztuki
null
null
3 sztuki
2 łyżki
10 dekagramów
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
null szczypt
null szczypt
1 szklanka
30 dekagramów
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. W międzyczasie zaparz szafran w podgrzanym winie, a następnie wymieszaj z masłem.
Krok 2
Łososia pokrój w kostkę, oprósz mąką i lekko usmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Czosnek posiekaj, a pomidory obierz ze skorki, pokrój w kostkę, po czym dodaj do łososia. Dolej również wino z szafranem oraz śmietanę. Całość gotuj przez kilka minut.
Krok 4
Fix Spaghetti Napoli Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody i zagotuj.
Krok 5
Do naczynia żaroodpornego wlej sos pomidorowy. Muszle makaronowe nadziewaj farszem z łososia i układaj na sosie pomidorowym.
Krok 6
Na koniec posyp całość parmezanem. Formę włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekaj do momentu roztopienia sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej