
Składniki
3 sztuki
null
null
3 sztuki
2 łyżki
10 dekagramów
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
null szczypt
null szczypt
1 szklanka
30 dekagramów
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. W międzyczasie zaparz szafran w podgrzanym winie, a następnie wymieszaj z masłem.
Krok 2
Łososia pokrój w kostkę, oprósz mąką i lekko usmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Czosnek posiekaj, a pomidory obierz ze skorki, pokrój w kostkę, po czym dodaj do łososia. Dolej również wino z szafranem oraz śmietanę. Całość gotuj przez kilka minut.
Krok 4
Fix Spaghetti Napoli Knorr wymieszaj z 300 mililitrami wody i zagotuj.
Krok 5
Do naczynia żaroodpornego wlej sos pomidorowy. Muszle makaronowe nadziewaj farszem z łososia i układaj na sosie pomidorowym.
Krok 6
Na koniec posyp całość parmezanem. Formę włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekaj do momentu roztopienia sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej