Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

650 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

30 dekagramów

10 dekagramów

0.5 kilograma

20 dekagramów

1 opakowanie

4 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddziel od białek. Mąkę wymieszaj z 600 ml mleka i 2 żółtkami.

Krok 2

Z białek ubij pianę i ostrożnie wymieszaj ją z ciastem naleśnikowym. Ciasto odstaw na 30 minut.

Krok 3

Maliny rozmroź. Orzechy posiekaj, a twaróg utrzyj na gładko z resztą mleka, 2 żółtkami oraz cukrami.

Krok 4

Odłóż około 1/3 kremu, resztę wymieszaj z 1/3 malin i 2/3 orzechów.

Krok 5

Gdy ciasto odpocznie usmaż naleśniki. Gotowe posmaruj kremem orzechowo- malinowym, zwiń w rulony i pokrój na połówki. Ułóż w formie żaroodpornej.

Krok 6

Śmietankę wymieszaj z pozostałym kremem twarogowym i resztą orzechów. Masą polej naleśniki.

Krok 7

Zapiekaj 20 minut w temperaturze 190 stopni. Gotowy deser posyp pozostałymi malinami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej