Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

650 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

30 dekagramów

10 dekagramów

0.5 kilograma

20 dekagramów

1 opakowanie

4 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddziel od białek. Mąkę wymieszaj z 600 ml mleka i 2 żółtkami.

Krok 2

Z białek ubij pianę i ostrożnie wymieszaj ją z ciastem naleśnikowym. Ciasto odstaw na 30 minut.

Krok 3

Maliny rozmroź. Orzechy posiekaj, a twaróg utrzyj na gładko z resztą mleka, 2 żółtkami oraz cukrami.

Krok 4

Odłóż około 1/3 kremu, resztę wymieszaj z 1/3 malin i 2/3 orzechów.

Krok 5

Gdy ciasto odpocznie usmaż naleśniki. Gotowe posmaruj kremem orzechowo- malinowym, zwiń w rulony i pokrój na połówki. Ułóż w formie żaroodpornej.

Krok 6

Śmietankę wymieszaj z pozostałym kremem twarogowym i resztą orzechów. Masą polej naleśniki.

Krok 7

Zapiekaj 20 minut w temperaturze 190 stopni. Gotowy deser posyp pozostałymi malinami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Flaki wołowe
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej