Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

650 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

30 dekagramów

10 dekagramów

0.5 kilograma

20 dekagramów

1 opakowanie

4 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddziel od białek. Mąkę wymieszaj z 600 ml mleka i 2 żółtkami.

Krok 2

Z białek ubij pianę i ostrożnie wymieszaj ją z ciastem naleśnikowym. Ciasto odstaw na 30 minut.

Krok 3

Maliny rozmroź. Orzechy posiekaj, a twaróg utrzyj na gładko z resztą mleka, 2 żółtkami oraz cukrami.

Krok 4

Odłóż około 1/3 kremu, resztę wymieszaj z 1/3 malin i 2/3 orzechów.

Krok 5

Gdy ciasto odpocznie usmaż naleśniki. Gotowe posmaruj kremem orzechowo- malinowym, zwiń w rulony i pokrój na połówki. Ułóż w formie żaroodpornej.

Krok 6

Śmietankę wymieszaj z pozostałym kremem twarogowym i resztą orzechów. Masą polej naleśniki.

Krok 7

Zapiekaj 20 minut w temperaturze 190 stopni. Gotowy deser posyp pozostałymi malinami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos grzybowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej