Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

650 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

30 dekagramów

10 dekagramów

0.5 kilograma

20 dekagramów

1 opakowanie

4 łyżki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddziel od białek. Mąkę wymieszaj z 600 ml mleka i 2 żółtkami.

Krok 2

Z białek ubij pianę i ostrożnie wymieszaj ją z ciastem naleśnikowym. Ciasto odstaw na 30 minut.

Krok 3

Maliny rozmroź. Orzechy posiekaj, a twaróg utrzyj na gładko z resztą mleka, 2 żółtkami oraz cukrami.

Krok 4

Odłóż około 1/3 kremu, resztę wymieszaj z 1/3 malin i 2/3 orzechów.

Krok 5

Gdy ciasto odpocznie usmaż naleśniki. Gotowe posmaruj kremem orzechowo- malinowym, zwiń w rulony i pokrój na połówki. Ułóż w formie żaroodpornej.

Krok 6

Śmietankę wymieszaj z pozostałym kremem twarogowym i resztą orzechów. Masą polej naleśniki.

Krok 7

Zapiekaj 20 minut w temperaturze 190 stopni. Gotowy deser posyp pozostałymi malinami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z orzechowych roladek z malinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Schab pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej