Zapiekanka ze szpinakiem i serkiem topionym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka ze szpinakiem i serkiem topionym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 opakowanie

20 dekagramów

1 sztuka

10 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmroź szpinak i wymieszaj go z makaronem.

Krok 2

Ugotuj makaron al dente i odczekaj do momentu, gdy trochę ostygnie.

Krok 3

Przygotuj sos: serek topiony rozpuść na wolnym ogniu, dodaj śmietanę i Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr - wymieszaj.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Przełóż makaron ze szpinakiem. Zalej sosem, na wierzch wyłóż ser (w plastrach lub tartym ). Zapiekaj w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku ok. 20 minut.

tommy

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka ze szpinakiem i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka ze szpinakiem i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka ze szpinakiem i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka ze szpinakiem i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka ze szpinakiem i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka ze szpinakiem i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka ze szpinakiem i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka ze szpinakiem i serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej