Zapiekanka ze szpinakiem i serkiem topionym
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
0.5 kilograma
1 opakowanie
20 dekagramów
1 sztuka
10 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozmroź szpinak i wymieszaj go z makaronem.
Krok 2
Ugotuj makaron al dente i odczekaj do momentu, gdy trochę ostygnie.
Krok 3
Przygotuj sos: serek topiony rozpuść na wolnym ogniu, dodaj śmietanę i Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr - wymieszaj.
Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Przełóż makaron ze szpinakiem. Zalej sosem, na wierzch wyłóż ser (w plastrach lub tartym ). Zapiekaj w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku ok. 20 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej