Pikantne ciasto z boczkiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

400 gramów

4 sztuki

150 gramów

200 gramów

12 sztuk

200 mililitrów

2 łyżki

125 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

6 łyżek

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biały ser mielony wymieszaj z jajkiem, solą, mlekiem i olejem. Potem do masy dodaj mąkę i proszek do pieczenia, wyrób ciasto.

Krok 2

Następnie rozwałkuj je na czystym stole posypanym mąką. Na koniec wysmaruj blachę margaryną i rozłóż ciasto.

Krok 3

Potem boczek pokrój w cienkie plasterki lub kostkę i ułóż na cieście.

Krok 4

Kwaśna smietanę wymieszaj z białym serem półtłustym i jajkami. Dopraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Plastry boczku zalej powstałą masą serową.

Krok 6

Piez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Po tym czasie wyjmij ciasto, połóż plastry zółtego sera i posyp papryką do smaku. Włóż na kolejne 5 minut (tak aby ser się roztopił).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne ciasto z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne ciasto z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne ciasto z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne ciasto z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne ciasto z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne ciasto z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne ciasto z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
22 osoby oglądają przepis:
Placuszki z ziemniaków
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej