
Składniki
125 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
6 łyżek
4 sztuki
500 gramów
400 gramów
2 łyżki
200 mililitrów
2 sztuki
null
12 sztuk
200 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Biały ser mielony wymieszaj z jajkiem, solą, mlekiem i olejem. Potem do masy dodaj mąkę i proszek do pieczenia, wyrób ciasto.
Krok 2
Następnie rozwałkuj je na czystym stole posypanym mąką. Na koniec wysmaruj blachę margaryną i rozłóż ciasto.
Krok 3
Potem boczek pokrój w cienkie plasterki lub kostkę i ułóż na cieście.
Krok 4
Kwaśna smietanę wymieszaj z białym serem półtłustym i jajkami. Dopraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Plastry boczku zalej powstałą masą serową.
Krok 6
Piez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Po tym czasie wyjmij ciasto, połóż plastry zółtego sera i posyp papryką do smaku. Włóż na kolejne 5 minut (tak aby ser się roztopił).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej