
Składniki
500 gramów
2 sztuki
400 gramów
4 sztuki
150 gramów
200 gramów
12 sztuk
200 mililitrów
2 łyżki
125 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
6 łyżek
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Biały ser mielony wymieszaj z jajkiem, solą, mlekiem i olejem. Potem do masy dodaj mąkę i proszek do pieczenia, wyrób ciasto.
Krok 2
Następnie rozwałkuj je na czystym stole posypanym mąką. Na koniec wysmaruj blachę margaryną i rozłóż ciasto.
Krok 3
Potem boczek pokrój w cienkie plasterki lub kostkę i ułóż na cieście.
Krok 4
Kwaśna smietanę wymieszaj z białym serem półtłustym i jajkami. Dopraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Plastry boczku zalej powstałą masą serową.
Krok 6
Piez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Po tym czasie wyjmij ciasto, połóż plastry zółtego sera i posyp papryką do smaku. Włóż na kolejne 5 minut (tak aby ser się roztopił).
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej