Pikantne ciasto z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne ciasto z boczkiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

6 łyżek

4 sztuki

500 gramów

400 gramów

2 łyżki

200 mililitrów

2 sztuki

null

12 sztuk

200 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biały ser mielony wymieszaj z jajkiem, solą, mlekiem i olejem. Potem do masy dodaj mąkę i proszek do pieczenia, wyrób ciasto.

Krok 2

Następnie rozwałkuj je na czystym stole posypanym mąką. Na koniec wysmaruj blachę margaryną i rozłóż ciasto.

Krok 3

Potem boczek pokrój w cienkie plasterki lub kostkę i ułóż na cieście.

Krok 4

Kwaśna smietanę wymieszaj z białym serem półtłustym i jajkami. Dopraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Plastry boczku zalej powstałą masą serową.

Krok 6

Piez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Po tym czasie wyjmij ciasto, połóż plastry zółtego sera i posyp papryką do smaku. Włóż na kolejne 5 minut (tak aby ser się roztopił).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne ciasto z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne ciasto z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne ciasto z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne ciasto z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne ciasto z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne ciasto z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne ciasto z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne ciasto z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej