Tarta brokułowo-serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta brokułowo-serowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

200 gramów

6 łyżeczek

1 sztuka

150 mililitrów

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesianą mąkę delikatnie ucieraj palcami z masłem i solą. Dodaj wodę i wyrabiaj ciasto do uzyskania jednolitej masy.

Krok 2

Gotowe ciasto zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki na minimum 20 minut.

Krok 3

Po schłodzeniu ciasta rozwałkuj je, nałóż na formę i za pomocą widelca zrób małe dziurki. Następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 15 minut.

Krok 4

Brokuł podziel na różyczki i na 2-3 minuty wrzuć do wrzątku.

Krok 5

Na dno upieczonego podkładu ułóż warstwę brokuł, które zalej wymieszaną śmietaną z jajkiem, serem i przyprawami w mini kostkach Knorr.

Krok 6

Piecz w 175 stopniach przez 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta brokułowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta brokułowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta brokułowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta brokułowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta brokułowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta brokułowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta brokułowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta brokułowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczeń rybna
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej