Tarta brokułowo-serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta brokułowo-serowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

200 gramów

6 łyżeczek

1 sztuka

150 mililitrów

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesianą mąkę delikatnie ucieraj palcami z masłem i solą. Dodaj wodę i wyrabiaj ciasto do uzyskania jednolitej masy.

Krok 2

Gotowe ciasto zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki na minimum 20 minut.

Krok 3

Po schłodzeniu ciasta rozwałkuj je, nałóż na formę i za pomocą widelca zrób małe dziurki. Następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 15 minut.

Krok 4

Brokuł podziel na różyczki i na 2-3 minuty wrzuć do wrzątku.

Krok 5

Na dno upieczonego podkładu ułóż warstwę brokuł, które zalej wymieszaną śmietaną z jajkiem, serem i przyprawami w mini kostkach Knorr.

Krok 6

Piecz w 175 stopniach przez 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta brokułowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta brokułowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta brokułowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta brokułowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta brokułowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta brokułowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta brokułowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta brokułowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej