
Składniki
1 opakowanie
0.5 opakowania
6 łyżek
5 sztuk
0.5 pęczka
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso drobiowe kroimy na kawałki i dajemy do miski wraz z kawałkami sera feta, bułką tartą, 2 jajkami, solą, pieprzem i pietruszką, Wszystko razem mieszamy i robimy małe kluseczki. Pieczemy na patelni z rozgrzaną margaryną.
Krok 2
Sałatka: seler zostawiamy aż okapie z wody. Później dodajemy połowę do miski, na to dodajemy połowę osuszonej kukurydzy, ugotowane jajka na twardo i pokrojone na drobne kawałki i przekładamy warstwami od początku. Na samą górę rozsmarowujemy majonez zmieszany ze śmietaną.
Krok 3
Do smaku posypujemy górę papryka oraz curry. Sos który zostanie z majonezu i śmietany można podać jako sos do mięsa. Ogórki kroimy w plastry i kładziemy na talerzu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej