Klopsiki z sałatką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki z sałatką

Autor: patrycjah

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 opakowania

6 łyżek

5 sztuk

0.5 pęczka

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso drobiowe kroimy na kawałki i dajemy do miski wraz z kawałkami sera feta, bułką tartą, 2 jajkami, solą, pieprzem i pietruszką, Wszystko razem mieszamy i robimy małe kluseczki. Pieczemy na patelni z rozgrzaną margaryną.

Krok 2

Sałatka: seler zostawiamy aż okapie z wody. Później dodajemy połowę do miski, na to dodajemy połowę osuszonej kukurydzy, ugotowane jajka na twardo i pokrojone na drobne kawałki i przekładamy warstwami od początku. Na samą górę rozsmarowujemy majonez zmieszany ze śmietaną.

Krok 3

Do smaku posypujemy górę papryka oraz curry. Sos który zostanie z majonezu i śmietany można podać jako sos do mięsa. Ogórki kroimy w plastry i kładziemy na talerzu.

patrycjah

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej