
Składniki
1 opakowanie
0.5 opakowania
6 łyżek
5 sztuk
0.5 pęczka
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso drobiowe kroimy na kawałki i dajemy do miski wraz z kawałkami sera feta, bułką tartą, 2 jajkami, solą, pieprzem i pietruszką, Wszystko razem mieszamy i robimy małe kluseczki. Pieczemy na patelni z rozgrzaną margaryną.
Krok 2
Sałatka: seler zostawiamy aż okapie z wody. Później dodajemy połowę do miski, na to dodajemy połowę osuszonej kukurydzy, ugotowane jajka na twardo i pokrojone na drobne kawałki i przekładamy warstwami od początku. Na samą górę rozsmarowujemy majonez zmieszany ze śmietaną.
Krok 3
Do smaku posypujemy górę papryka oraz curry. Sos który zostanie z majonezu i śmietany można podać jako sos do mięsa. Ogórki kroimy w plastry i kładziemy na talerzu.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej