
Składniki
1 opakowanie
0.5 opakowania
6 łyżek
5 sztuk
0.5 pęczka
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso drobiowe kroimy na kawałki i dajemy do miski wraz z kawałkami sera feta, bułką tartą, 2 jajkami, solą, pieprzem i pietruszką, Wszystko razem mieszamy i robimy małe kluseczki. Pieczemy na patelni z rozgrzaną margaryną.
Krok 2
Sałatka: seler zostawiamy aż okapie z wody. Później dodajemy połowę do miski, na to dodajemy połowę osuszonej kukurydzy, ugotowane jajka na twardo i pokrojone na drobne kawałki i przekładamy warstwami od początku. Na samą górę rozsmarowujemy majonez zmieszany ze śmietaną.
Krok 3
Do smaku posypujemy górę papryka oraz curry. Sos który zostanie z majonezu i śmietany można podać jako sos do mięsa. Ogórki kroimy w plastry i kładziemy na talerzu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























