
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
0.5 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
null
2 sztuki
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Oczyść serca zalej zimną wodą. Po zagotowaniu gotuj jeszcze 10 minut. Wodę odlać. Zalej gorącym bulionem, dodaj ziele angielskie, liść laurowy, pieprz. Duś około 15 minut.
Krok 3
Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na oleju. Wymieszaj z posiekaną ostrą papryczką i dodaj do serc. Wszystko oprósz słodką papryką, dokładnie wymieszaj i duś do miękkości.
Krok 4
Dodaj drobno pokrojoną w kostkę paprykę i koncentrat pomidorowy. Duś 10 minut.
Krok 1
Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Bulionetki Bulion drobiowy Knorr.
Krok 5
Z mąki i masła przygotuj zasmażkę i zagęść nią sos. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej