Ostre duszone serduszka drobiowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre duszone serduszka drobiowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

3

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

null

2 sztuki

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Oczyść serca zalej zimną wodą. Po zagotowaniu gotuj jeszcze 10 minut. Wodę odlać. Zalej gorącym bulionem, dodaj ziele angielskie, liść laurowy, pieprz. Duś około 15 minut.

Krok 3

Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na oleju. Wymieszaj z posiekaną ostrą papryczką i dodaj do serc. Wszystko oprósz słodką papryką, dokładnie wymieszaj i duś do miękkości.

Krok 4

Dodaj drobno pokrojoną w kostkę paprykę i koncentrat pomidorowy. Duś 10 minut.

Krok 1

Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Bulionetki Bulion drobiowy Knorr.

Krok 5

Z mąki i masła przygotuj zasmażkę i zagęść nią sos. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.

1

Opinie o przepisie

  • Maciejek Zawadzki

    Maciejek Zawadzki , 04.04.2016

    Beznadziejny przepis... Jest cholernie nie precyzyjny i przez to nie do zrobienia. W kroku 1., trzeba dodać bulion, ale nie jest napisane, jak go zrobić z tej bulionetki. Później , w kroku 4., znowu pojawia się bulion. To ile tych bulionów? Przepis kupy się nie trzyma, a szkoda... Brak czasów, ile co robić (oprócz kroku 1. i 3.).

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre duszone serduszka drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre duszone serduszka drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre duszone serduszka drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre duszone serduszka drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre duszone serduszka drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre duszone serduszka drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre duszone serduszka drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre duszone serduszka drobiowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Charczo
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej