Ostre duszone serduszka drobiowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre duszone serduszka drobiowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

3

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

null

2 sztuki

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Oczyść serca zalej zimną wodą. Po zagotowaniu gotuj jeszcze 10 minut. Wodę odlać. Zalej gorącym bulionem, dodaj ziele angielskie, liść laurowy, pieprz. Duś około 15 minut.

Krok 3

Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na oleju. Wymieszaj z posiekaną ostrą papryczką i dodaj do serc. Wszystko oprósz słodką papryką, dokładnie wymieszaj i duś do miękkości.

Krok 4

Dodaj drobno pokrojoną w kostkę paprykę i koncentrat pomidorowy. Duś 10 minut.

Krok 1

Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Bulionetki Bulion drobiowy Knorr.

Krok 5

Z mąki i masła przygotuj zasmażkę i zagęść nią sos. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.

1

Opinie o przepisie

  • Maciejek Zawadzki

    Maciejek Zawadzki , 04.04.2016

    Beznadziejny przepis... Jest cholernie nie precyzyjny i przez to nie do zrobienia. W kroku 1., trzeba dodać bulion, ale nie jest napisane, jak go zrobić z tej bulionetki. Później , w kroku 4., znowu pojawia się bulion. To ile tych bulionów? Przepis kupy się nie trzyma, a szkoda... Brak czasów, ile co robić (oprócz kroku 1. i 3.).

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre duszone serduszka drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre duszone serduszka drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre duszone serduszka drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre duszone serduszka drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre duszone serduszka drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre duszone serduszka drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre duszone serduszka drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre duszone serduszka drobiowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej