
Składniki
750 gramów
2 sztuki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
4 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Oczyść serca zalej zimną wodą. Po zagotowaniu gotuj jeszcze 10 minut. Wodę odlać. Zalej gorącym bulionem, dodaj ziele angielskie, liść laurowy, pieprz. Duś około 15 minut.
Krok 3
Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na oleju. Wymieszaj z posiekaną ostrą papryczką i dodaj do serc. Wszystko oprósz słodką papryką, dokładnie wymieszaj i duś do miękkości.
Krok 4
Dodaj drobno pokrojoną w kostkę paprykę i koncentrat pomidorowy. Duś 10 minut.
Krok 1
Zagotuj 1 litr wody i rozprowadź w niej Bulionetki Bulion drobiowy Knorr.
Krok 5
Z mąki i masła przygotuj zasmażkę i zagęść nią sos. Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej