Okoń morski w ostrym pistou przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Okoń morski w ostrym pistou

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

2

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kto uważa, że ryby są mdłe i bez smaku, niech zrobi OKONIA MORSKIEGO W

Krok 2

OSTRYM PISTOU. Pistou to francuska wersja włoskiego sosu pesto. Jest idealnym dodatkiem do ryb, ale także pysznym sosem do makaronu i warzyw na parze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Okoń morski w ostrym pistou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Okoń morski w ostrym pistou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Okoń morski w ostrym pistou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Okoń morski w ostrym pistou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Okoń morski w ostrym pistou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Okoń morski w ostrym pistou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Okoń morski w ostrym pistou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Okoń morski w ostrym pistou - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej