Makaron szpinakowy z potrawką z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron szpinakowy z potrawką z kurczaka

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

1 szklanka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, natrzeć przyprawą Delikat w płynie i przyprawą w mini kostkach Smażona cebula. Odstawić na 15 min.

Krok 2

Makaron ugotować w wodzie z kostką Rosołu z kury Knorr. Odcedzić.

Krok 3

Mięso usmażyć na odrobinie oliwy, zdjąć z patelni, na której zeszklić cebulę. Następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki i marchewkę (ja marchew lekko podgotowałam by nie była za twarda). Dusić na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając ok. 10 min, po czym dodać czosnek i groszek. Przyprawić do smaku pieprzemi tymiankiem.

Krok 4

Dodać wymieszaną w odrobinie wody łyżkę mąki ziemniaczanej oraz trochę płynnej śmietany, wymieszać z zawartością patelni. Gdy sos zgęstnieje wyłożyć na talerz i podawać z ugotowanym makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron szpinakowy z potrawką z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron szpinakowy z potrawką z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron szpinakowy z potrawką z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron szpinakowy z potrawką z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron szpinakowy z potrawką z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron szpinakowy z potrawką z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron szpinakowy z potrawką z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron szpinakowy z potrawką z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej