Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym
łatwe
8 osób zapisało

Składniki
30 gramów
2 łyżki
400 gramów
400 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oliwie podsmaż mięso, często mieszając, aby nie powstały większe grudki.
Krok 2
Dodaj pokruszoną kostkę czosnkową i sos pomidorowy. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem jeszcze przez 10 minut.
Krok 3
Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzony, gorący makaron dodaj do przygotowanego sosu. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Podawaj z parmezanem startym lub pokrojonym na cienkie wiórki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej