Składniki
30 gramów
2 łyżki
400 gramów
400 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oliwie podsmaż mięso, często mieszając, aby nie powstały większe grudki.
Krok 2
Dodaj pokruszoną kostkę czosnkową i sos pomidorowy. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem jeszcze przez 10 minut.
Krok 3
Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzony, gorący makaron dodaj do przygotowanego sosu. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Podawaj z parmezanem startym lub pokrojonym na cienkie wiórki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej