Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym
łatwe
8 osób zapisało

Składniki
30 gramów
2 łyżki
400 gramów
400 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na oliwie podsmaż mięso, często mieszając, aby nie powstały większe grudki.
Krok 2
Dodaj pokruszoną kostkę czosnkową i sos pomidorowy. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem jeszcze przez 10 minut.
Krok 3
Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzony, gorący makaron dodaj do przygotowanego sosu. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Podawaj z parmezanem startym lub pokrojonym na cienkie wiórki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej