Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 gramów

2 łyżki

400 gramów

400 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oliwie podsmaż mięso, często mieszając, aby nie powstały większe grudki.

Krok 2

Dodaj pokruszoną kostkę czosnkową i sos pomidorowy. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem jeszcze przez 10 minut.

Krok 3

Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzony, gorący makaron dodaj do przygotowanego sosu. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Podawaj z parmezanem startym lub pokrojonym na cienkie wiórki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Srebrna zupa chińska
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej