Makaron z sosem a'la leczo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem a'la leczo

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

250 gramów

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mortadelę kroimy w kostkę i lekko przesmażamy.

Krok 2

Paprykę i cukinię kroimy w średniej wielkości kostkę. Cebulę siekamy drobno.Do warzyw dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.

Krok 3

Przygotowujemy leczo zgodnie z instrukcją na opakowaniu fixu.

Krok 4

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, następnie odcedzamy i hartujemy.

Krok 5

Podajemy makaron polewając go przygotowanym sosem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem a'la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem a'la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem a'la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem a'la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem a'la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem a'la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem a'la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem a'la leczo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej