
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
250 gramów
400 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mortadelę kroimy w kostkę i lekko przesmażamy.
Krok 2
Paprykę i cukinię kroimy w średniej wielkości kostkę. Cebulę siekamy drobno.Do warzyw dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Krok 3
Przygotowujemy leczo zgodnie z instrukcją na opakowaniu fixu.
Krok 4
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, następnie odcedzamy i hartujemy.
Krok 5
Podajemy makaron polewając go przygotowanym sosem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej