Makaron z sosem a'la leczo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem a'la leczo

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

250 gramów

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mortadelę kroimy w kostkę i lekko przesmażamy.

Krok 2

Paprykę i cukinię kroimy w średniej wielkości kostkę. Cebulę siekamy drobno.Do warzyw dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.

Krok 3

Przygotowujemy leczo zgodnie z instrukcją na opakowaniu fixu.

Krok 4

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, następnie odcedzamy i hartujemy.

Krok 5

Podajemy makaron polewając go przygotowanym sosem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem a'la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem a'la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem a'la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem a'la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem a'la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem a'la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem a'la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem a'la leczo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej