
Składniki
2 sztuki
2 łyżeczki
2 łyżki
2 łyżki
400 gramów
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę pokrojoną na kawałki obtoczyć w przyprawie do mięs i podsmażyć na oliwie. Dodać cebulę pokrojoną w półplasterki. Kiedy cebula się lekko zeszkli podlać wodą i dusić do uzyskania miękkości przez mięso.
Krok 2
Do tak powstałego sosu dodać śmietanę wymieszaną z 2 łyżkami mąki. Całość doprowadzić do wrzenia. Nie gotować.
Krok 3
Ugotowany al dente makaron wymieszać z sosem mięsnym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej