Makaron z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z wołowiną

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżki

400 gramów

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrojoną na kawałki obtoczyć w przyprawie do mięs i podsmażyć na oliwie. Dodać cebulę pokrojoną w półplasterki. Kiedy cebula się lekko zeszkli podlać wodą i dusić do uzyskania miękkości przez mięso.

Krok 2

Do tak powstałego sosu dodać śmietanę wymieszaną z 2 łyżkami mąki. Całość doprowadzić do wrzenia. Nie gotować.

Krok 3

Ugotowany al dente makaron wymieszać z sosem mięsnym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej