Makaron z wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z wołowiną

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżki

400 gramów

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrojoną na kawałki obtoczyć w przyprawie do mięs i podsmażyć na oliwie. Dodać cebulę pokrojoną w półplasterki. Kiedy cebula się lekko zeszkli podlać wodą i dusić do uzyskania miękkości przez mięso.

Krok 2

Do tak powstałego sosu dodać śmietanę wymieszaną z 2 łyżkami mąki. Całość doprowadzić do wrzenia. Nie gotować.

Krok 3

Ugotowany al dente makaron wymieszać z sosem mięsnym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej