
Składniki
400 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
400 gramów
1 sztuka
1 szczypta
450 gramów
250 mililitrów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, solimy.
Krok 2
Dodajemy obraną włoszczyznę, czekamy do uzyskania miękkości.
Krok 3
Podczas gdy włoszczyzna się gotuje kroimy ziemniaki
Krok 4
Wyjmujemy ugotowaną włoszczyznę, kroimy w kostkę i wrzucamy z powrotem wraz z ziemniakami.
Krok 5
Przyprawiamy vegetą i kostką rosołową .
Krok 6
Dodajemy kalafior i chwilę gotujemy do uzyskania miękkości.
Krok 7
Na koniec dodajemy śmietankę i koperek NIE GOTUJĄC JUŻ ZUPY.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej