Zupa kalafiorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa kalafiorowa

Autor: Angelika Mejzińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

1 szczypta

450 gramów

250 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żeberka wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, solimy.

Krok 2

Dodajemy obraną włoszczyznę, czekamy do uzyskania miękkości.

Krok 3

Podczas gdy włoszczyzna się gotuje kroimy ziemniaki

Krok 4

Wyjmujemy ugotowaną włoszczyznę, kroimy w kostkę i wrzucamy z powrotem wraz z ziemniakami.

Krok 5

Przyprawiamy vegetą i kostką rosołową .

Krok 6

Dodajemy kalafior i chwilę gotujemy do uzyskania miękkości.

Krok 7

Na koniec dodajemy śmietankę i koperek NIE GOTUJĄC JUŻ ZUPY.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kalafiorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej