
Składniki
400 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
400 gramów
1 sztuka
1 szczypta
450 gramów
250 mililitrów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, solimy.
Krok 2
Dodajemy obraną włoszczyznę, czekamy do uzyskania miękkości.
Krok 3
Podczas gdy włoszczyzna się gotuje kroimy ziemniaki
Krok 4
Wyjmujemy ugotowaną włoszczyznę, kroimy w kostkę i wrzucamy z powrotem wraz z ziemniakami.
Krok 5
Przyprawiamy vegetą i kostką rosołową .
Krok 6
Dodajemy kalafior i chwilę gotujemy do uzyskania miękkości.
Krok 7
Na koniec dodajemy śmietankę i koperek NIE GOTUJĄC JUŻ ZUPY.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej