
Składniki
400 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
400 gramów
1 sztuka
1 szczypta
450 gramów
250 mililitrów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, solimy.
Krok 2
Dodajemy obraną włoszczyznę, czekamy do uzyskania miękkości.
Krok 3
Podczas gdy włoszczyzna się gotuje kroimy ziemniaki
Krok 4
Wyjmujemy ugotowaną włoszczyznę, kroimy w kostkę i wrzucamy z powrotem wraz z ziemniakami.
Krok 5
Przyprawiamy vegetą i kostką rosołową .
Krok 6
Dodajemy kalafior i chwilę gotujemy do uzyskania miękkości.
Krok 7
Na koniec dodajemy śmietankę i koperek NIE GOTUJĄC JUŻ ZUPY.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej