Udka z kurczaka na kiszonej kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka z kurczaka na kiszonej kapuście

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 opakowanie

8 sztuk

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i odstaw na 1/2 godziny.

Krok 2

Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Wyłóż wypłukaną kapustę kiszoną a na nią zamarynowane udka z kurczaka.

Krok 3

Skrop olejem zapiekaj ok. 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Danie podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Grillowane warzywa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej