Udka z kurczaka na kiszonej kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka z kurczaka na kiszonej kapuście

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 opakowanie

8 sztuk

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i odstaw na 1/2 godziny.

Krok 2

Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Wyłóż wypłukaną kapustę kiszoną a na nią zamarynowane udka z kurczaka.

Krok 3

Skrop olejem zapiekaj ok. 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Danie podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej