
Składniki
4 łyżki
1 opakowanie
8 sztuk
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i odstaw na 1/2 godziny.
Krok 2
Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Wyłóż wypłukaną kapustę kiszoną a na nią zamarynowane udka z kurczaka.
Krok 3
Skrop olejem zapiekaj ok. 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Danie podawaj gorące.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej