Udka z kurczaka na kiszonej kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka z kurczaka na kiszonej kapuście

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 opakowanie

8 sztuk

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i odstaw na 1/2 godziny.

Krok 2

Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Wyłóż wypłukaną kapustę kiszoną a na nią zamarynowane udka z kurczaka.

Krok 3

Skrop olejem zapiekaj ok. 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Danie podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka szopska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej