Udka z kurczaka na kiszonej kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka z kurczaka na kiszonej kapuście

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 opakowanie

8 sztuk

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr i odstaw na 1/2 godziny.

Krok 2

Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Wyłóż wypłukaną kapustę kiszoną a na nią zamarynowane udka z kurczaka.

Krok 3

Skrop olejem zapiekaj ok. 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Danie podawaj gorące.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka z kurczaka na kiszonej kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej