
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
15 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby drobno poszatkuj, cebulę posiekaj.
Krok 2
Na maśle* podsmaż cebulę, dodaj grzyby. Przykryj i uduś.
Krok 3
Po koniec duszenia wsyp mąkę i zasmaż. Wlej bulion, zagotuj i dopraw.
Krok 4
Dodaj śmietanę i koperek, dokładnie wymieszaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej