
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
1 szczypta
1 łyżka
2 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
15 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby drobno poszatkuj, cebulę posiekaj.
Krok 2
Na maśle* podsmaż cebulę, dodaj grzyby. Przykryj i uduś.
Krok 3
Po koniec duszenia wsyp mąkę i zasmaż. Wlej bulion, zagotuj i dopraw.
Krok 4
Dodaj śmietanę i koperek, dokładnie wymieszaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej