Zabielany sos grzybowy z koperkiem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z grzybów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby drobno poszatkuj, cebulę posiekaj.

Krok 2

Na maśle* podsmaż cebulę, dodaj grzyby. Przykryj i uduś.

Krok 3

Po koniec duszenia wsyp mąkę i zasmaż. Wlej bulion, zagotuj i dopraw.

Krok 4

Dodaj śmietanę i koperek, dokładnie wymieszaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z grzybów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kebab tradycyjny
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej