Zabielany sos grzybowy z koperkiem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z grzybów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby drobno poszatkuj, cebulę posiekaj.

Krok 2

Na maśle* podsmaż cebulę, dodaj grzyby. Przykryj i uduś.

Krok 3

Po koniec duszenia wsyp mąkę i zasmaż. Wlej bulion, zagotuj i dopraw.

Krok 4

Dodaj śmietanę i koperek, dokładnie wymieszaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
19 osób ogląda przepis:
Kutia
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej