Zabielany sos grzybowy z koperkiem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z grzybów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby drobno poszatkuj, cebulę posiekaj.

Krok 2

Na maśle* podsmaż cebulę, dodaj grzyby. Przykryj i uduś.

Krok 3

Po koniec duszenia wsyp mąkę i zasmaż. Wlej bulion, zagotuj i dopraw.

Krok 4

Dodaj śmietanę i koperek, dokładnie wymieszaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z grzybów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z grzybów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej