
Składniki
4 sztuki
1 łyżeczka
50 mililitrów
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelnię wlej ocet i miód. Zagotuj i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut, aż miód lekko się skarmelizuje, a ocet trochę odparuje.
Krok 2
Pomidory obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do octu z miodem i smaż aż pomidory odparują i zaczną się lekko rumienić. Dodaj kostkę czosnkową i smaż jeszcze minutę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej