Chutney pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chutney pomidorowy

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

50 mililitrów

1 łyżeczka

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelnię wlej ocet i miód. Zagotuj i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut, aż miód lekko się skarmelizuje, a ocet trochę odparuje.

Krok 2

Pomidory obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do octu z miodem i smaż aż pomidory odparują i zaczną się lekko rumienić. Dodaj kostkę czosnkową i smaż jeszcze minutę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chutney pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chutney pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chutney pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chutney pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chutney pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chutney pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chutney pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chutney pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
SPAGETTI
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej