Chutney pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chutney pomidorowy

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

50 mililitrów

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelnię wlej ocet i miód. Zagotuj i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut, aż miód lekko się skarmelizuje, a ocet trochę odparuje.

Krok 2

Pomidory obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do octu z miodem i smaż aż pomidory odparują i zaczną się lekko rumienić. Dodaj kostkę czosnkową i smaż jeszcze minutę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chutney pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chutney pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chutney pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chutney pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chutney pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chutney pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chutney pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chutney pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej