Składniki
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
5 łyżek
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i zalej wrzącą woda. Następnie ugotuj i przetrzyj.
Krok 2
Czosnek rozetrzyj z solą. Natkę posiekaj.
Krok 3
Cebulę połącz z czosnkiem, majonezem, śmietaną i natką pietruszki.
Krok 4
Dopraw pieprzem, cukrem i wymieszaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej