Sos czosnkowy IV przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos czosnkowy IV

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

5 łyżek

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i zalej wrzącą woda. Następnie ugotuj i przetrzyj.

Krok 2

Czosnek rozetrzyj z solą. Natkę posiekaj.

Krok 3

Cebulę połącz z czosnkiem, majonezem, śmietaną i natką pietruszki.

Krok 4

Dopraw pieprzem, cukrem i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos czosnkowy IV - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos czosnkowy IV - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos czosnkowy IV - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos czosnkowy IV - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos czosnkowy IV - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos czosnkowy IV - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos czosnkowy IV - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos czosnkowy IV - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej