Sos czosnkowy IV przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos czosnkowy IV

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

5 łyżek

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i zalej wrzącą woda. Następnie ugotuj i przetrzyj.

Krok 2

Czosnek rozetrzyj z solą. Natkę posiekaj.

Krok 3

Cebulę połącz z czosnkiem, majonezem, śmietaną i natką pietruszki.

Krok 4

Dopraw pieprzem, cukrem i wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos czosnkowy IV - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos czosnkowy IV - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos czosnkowy IV - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos czosnkowy IV - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos czosnkowy IV - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos czosnkowy IV - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos czosnkowy IV - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos czosnkowy IV - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
237 osób ogląda przepis:
Śledzie pod pierzynką
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej