
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
5 łyżek
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój i zalej wrzącą woda. Następnie ugotuj i przetrzyj.
Krok 2
Czosnek rozetrzyj z solą. Natkę posiekaj.
Krok 3
Cebulę połącz z czosnkiem, majonezem, śmietaną i natką pietruszki.
Krok 4
Dopraw pieprzem, cukrem i wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej