Sos czereśniowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos czereśniowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

null szczypt

null szczypt

50 mililitrów

300 gramów

50 mililitrów

3 łyżki

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czereśnie opłucz, wydryluj, zalej wodą i winem.

Krok 2

Po czym dodaj cynamon. Rozdrób babkę i dodaj.

Krok 3

Następnie przetrzyj lub rozbij w mikserze i wlej koniak. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos czereśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos czereśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos czereśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos czereśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos czereśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos czereśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos czereśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos czereśniowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej