
Składniki
1 szklanka
null szczypt
null szczypt
50 mililitrów
300 gramów
50 mililitrów
3 łyżki
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czereśnie opłucz, wydryluj, zalej wodą i winem.
Krok 2
Po czym dodaj cynamon. Rozdrób babkę i dodaj.
Krok 3
Następnie przetrzyj lub rozbij w mikserze i wlej koniak. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej