
Składniki
1 szklanka
null szczypt
null szczypt
50 mililitrów
300 gramów
50 mililitrów
3 łyżki
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czereśnie opłucz, wydryluj, zalej wodą i winem.
Krok 2
Po czym dodaj cynamon. Rozdrób babkę i dodaj.
Krok 3
Następnie przetrzyj lub rozbij w mikserze i wlej koniak. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej