Składniki
1 szklanka
null szczypt
null szczypt
50 mililitrów
300 gramów
50 mililitrów
3 łyżki
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czereśnie opłucz, wydryluj, zalej wodą i winem.
Krok 2
Po czym dodaj cynamon. Rozdrób babkę i dodaj.
Krok 3
Następnie przetrzyj lub rozbij w mikserze i wlej koniak. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu
3 osoby oglądają przepis: 
Carpaccio z buraków
100 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej