Sos czereśniowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos czereśniowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

null szczypt

null szczypt

50 mililitrów

300 gramów

50 mililitrów

3 łyżki

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czereśnie opłucz, wydryluj, zalej wodą i winem.

Krok 2

Po czym dodaj cynamon. Rozdrób babkę i dodaj.

Krok 3

Następnie przetrzyj lub rozbij w mikserze i wlej koniak. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos czereśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos czereśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos czereśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos czereśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos czereśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos czereśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos czereśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos czereśniowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej