Sos czereśniowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos czereśniowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

null szczypt

null szczypt

50 mililitrów

300 gramów

50 mililitrów

3 łyżki

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czereśnie opłucz, wydryluj, zalej wodą i winem.

Krok 2

Po czym dodaj cynamon. Rozdrób babkę i dodaj.

Krok 3

Następnie przetrzyj lub rozbij w mikserze i wlej koniak. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos czereśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos czereśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos czereśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos czereśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos czereśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos czereśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos czereśniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos czereśniowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej