
Składniki
1 sztuka
6 sztuk
20 dekagramów
1 pęczek
4 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
15 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka wybijamy na zimną patelnię po czym dodajemy masło. Mieszamy wolnymi ruchami tak aby masło nam się rozpuściło. Co jakiś czas zdejmujemy patelnie z ognia aby nam się nie przypalała i nabierała powoli temperatury.
Krok 2
Mieszamy do momentu aż wyklaruje nam się jednolity kolor i nasza jajecznica zacznie gęstnieć. Dodajemy jogurt oraz pokrojony szczypiorek doprawiamy solą, pieprzem.
Krok 3
Bagietkę można podpiec w piekarniku i od razu ciepłą jajecznicę nakładamy na pieczywo. Plasterki rzodkiewki i ogórka dają nam dodatkowy smak. Smacznego!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej