Bajeczna jajecznica w bagietce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bajeczna jajecznica w bagietce

Autor: kamil malenki

ratingratingratingratingrating

3

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

20 dekagramów

1 pęczek

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

15 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka wybijamy na zimną patelnię po czym dodajemy masło. Mieszamy wolnymi ruchami tak aby masło nam się rozpuściło. Co jakiś czas zdejmujemy patelnie z ognia aby nam się nie przypalała i nabierała powoli temperatury.

Krok 2

Mieszamy do momentu aż wyklaruje nam się jednolity kolor i nasza jajecznica zacznie gęstnieć. Dodajemy jogurt oraz pokrojony szczypiorek doprawiamy solą, pieprzem.

Krok 3

Bagietkę można podpiec w piekarniku i od razu ciepłą jajecznicę nakładamy na pieczywo. Plasterki rzodkiewki i ogórka dają nam dodatkowy smak. Smacznego!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej