Bajeczna jajecznica w bagietce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bajeczna jajecznica w bagietce

Autor: kamil malenki

ratingratingratingratingrating

3

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

20 dekagramów

1 pęczek

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

15 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka wybijamy na zimną patelnię po czym dodajemy masło. Mieszamy wolnymi ruchami tak aby masło nam się rozpuściło. Co jakiś czas zdejmujemy patelnie z ognia aby nam się nie przypalała i nabierała powoli temperatury.

Krok 2

Mieszamy do momentu aż wyklaruje nam się jednolity kolor i nasza jajecznica zacznie gęstnieć. Dodajemy jogurt oraz pokrojony szczypiorek doprawiamy solą, pieprzem.

Krok 3

Bagietkę można podpiec w piekarniku i od razu ciepłą jajecznicę nakładamy na pieczywo. Plasterki rzodkiewki i ogórka dają nam dodatkowy smak. Smacznego!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
American cheesecake
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej