Bajeczna jajecznica w bagietce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bajeczna jajecznica w bagietce

Autor: kamil malenki

ratingratingratingratingrating

3

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

20 dekagramów

1 pęczek

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

15 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka wybijamy na zimną patelnię po czym dodajemy masło. Mieszamy wolnymi ruchami tak aby masło nam się rozpuściło. Co jakiś czas zdejmujemy patelnie z ognia aby nam się nie przypalała i nabierała powoli temperatury.

Krok 2

Mieszamy do momentu aż wyklaruje nam się jednolity kolor i nasza jajecznica zacznie gęstnieć. Dodajemy jogurt oraz pokrojony szczypiorek doprawiamy solą, pieprzem.

Krok 3

Bagietkę można podpiec w piekarniku i od razu ciepłą jajecznicę nakładamy na pieczywo. Plasterki rzodkiewki i ogórka dają nam dodatkowy smak. Smacznego!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej