Bajeczna jajecznica w bagietce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bajeczna jajecznica w bagietce

Autor: kamil malenki

ratingratingratingratingrating

3

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

20 dekagramów

1 pęczek

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

15 gramów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka wybijamy na zimną patelnię po czym dodajemy masło. Mieszamy wolnymi ruchami tak aby masło nam się rozpuściło. Co jakiś czas zdejmujemy patelnie z ognia aby nam się nie przypalała i nabierała powoli temperatury.

Krok 2

Mieszamy do momentu aż wyklaruje nam się jednolity kolor i nasza jajecznica zacznie gęstnieć. Dodajemy jogurt oraz pokrojony szczypiorek doprawiamy solą, pieprzem.

Krok 3

Bagietkę można podpiec w piekarniku i od razu ciepłą jajecznicę nakładamy na pieczywo. Plasterki rzodkiewki i ogórka dają nam dodatkowy smak. Smacznego!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bajeczna jajecznica w bagietce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej