Chilli sin carne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chilli sin carne

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

700 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 słoik

1 słoik

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

2 szczypty

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucić pokruszone tofu, pokrojoną w kostkę paprykę oraz posiekaną cebulę. Podsmażać do delikatnego zrumienienia.

Krok 2

Na patelnię wlać passatę i całość doprawić. Gotować ok 10 minut.

Krok 3

Dodać odsączoną i przepłukaną fasolę oraz kukurydzę. Całość wymieszać i gotować kolejne 10 minut. Doprawić w razie potrzeby.

Krok 4

Gotowe chilli serwować z plackami tortilli lub ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej