
Składniki
2 opakowania
700 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 słoik
1 słoik
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
2 szczypty
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucić pokruszone tofu, pokrojoną w kostkę paprykę oraz posiekaną cebulę. Podsmażać do delikatnego zrumienienia.
Krok 2
Na patelnię wlać passatę i całość doprawić. Gotować ok 10 minut.
Krok 3
Dodać odsączoną i przepłukaną fasolę oraz kukurydzę. Całość wymieszać i gotować kolejne 10 minut. Doprawić w razie potrzeby.
Krok 4
Gotowe chilli serwować z plackami tortilli lub ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

















