Chilli sin carne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chilli sin carne

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

700 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 słoik

1 słoik

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

2 szczypty

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucić pokruszone tofu, pokrojoną w kostkę paprykę oraz posiekaną cebulę. Podsmażać do delikatnego zrumienienia.

Krok 2

Na patelnię wlać passatę i całość doprawić. Gotować ok 10 minut.

Krok 3

Dodać odsączoną i przepłukaną fasolę oraz kukurydzę. Całość wymieszać i gotować kolejne 10 minut. Doprawić w razie potrzeby.

Krok 4

Gotowe chilli serwować z plackami tortilli lub ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej