Chilli sin carne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chilli sin carne

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

700 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 słoik

1 słoik

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

2 szczypty

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucić pokruszone tofu, pokrojoną w kostkę paprykę oraz posiekaną cebulę. Podsmażać do delikatnego zrumienienia.

Krok 2

Na patelnię wlać passatę i całość doprawić. Gotować ok 10 minut.

Krok 3

Dodać odsączoną i przepłukaną fasolę oraz kukurydzę. Całość wymieszać i gotować kolejne 10 minut. Doprawić w razie potrzeby.

Krok 4

Gotowe chilli serwować z plackami tortilli lub ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kulki mocy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej