Chilli sin carne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chilli sin carne

Autor: Karolina Brodnicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

700 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 słoik

1 słoik

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

2 szczypty

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucić pokruszone tofu, pokrojoną w kostkę paprykę oraz posiekaną cebulę. Podsmażać do delikatnego zrumienienia.

Krok 2

Na patelnię wlać passatę i całość doprawić. Gotować ok 10 minut.

Krok 3

Dodać odsączoną i przepłukaną fasolę oraz kukurydzę. Całość wymieszać i gotować kolejne 10 minut. Doprawić w razie potrzeby.

Krok 4

Gotowe chilli serwować z plackami tortilli lub ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chilli sin carne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej