
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso myjemy i nacieramy przyprawami według uznania (sól, pieprz, chili, czosnek, bazylia, zioła prowansalskie, przyprawa do mięs).
Krok 2
Warzywa myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 3
Do rękawa wkładamy warzywa i posypujemy ziołami (bazylia, oregano, zioła prowansalskie). Na warzywa układamy mięso, podlewamy delikatnie olejem oraz wodą.
Krok 4
Rękawa umieszczamy na dnie żaroodpornego naczynia i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia naczynie (odkryte) wkładamy do piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni na 90 min. Smacznego ! ;)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej