Podudzie z indyka w rękawie z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Podudzie z indyka w rękawie z warzywami

Autor: Karolina xxx

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso myjemy i nacieramy przyprawami według uznania (sól, pieprz, chili, czosnek, bazylia, zioła prowansalskie, przyprawa do mięs).

Krok 2

Warzywa myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.

Krok 3

Do rękawa wkładamy warzywa i posypujemy ziołami (bazylia, oregano, zioła prowansalskie). Na warzywa układamy mięso, podlewamy delikatnie olejem oraz wodą.

Krok 4

Rękawa umieszczamy na dnie żaroodpornego naczynia i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia naczynie (odkryte) wkładamy do piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni na 90 min. Smacznego ! ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej