
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso myjemy i nacieramy przyprawami według uznania (sól, pieprz, chili, czosnek, bazylia, zioła prowansalskie, przyprawa do mięs).
Krok 2
Warzywa myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 3
Do rękawa wkładamy warzywa i posypujemy ziołami (bazylia, oregano, zioła prowansalskie). Na warzywa układamy mięso, podlewamy delikatnie olejem oraz wodą.
Krok 4
Rękawa umieszczamy na dnie żaroodpornego naczynia i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia naczynie (odkryte) wkładamy do piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni na 90 min. Smacznego ! ;)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej