Podudzie z indyka w rękawie z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Podudzie z indyka w rękawie z warzywami

Autor: Karolina xxx

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso myjemy i nacieramy przyprawami według uznania (sól, pieprz, chili, czosnek, bazylia, zioła prowansalskie, przyprawa do mięs).

Krok 2

Warzywa myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.

Krok 3

Do rękawa wkładamy warzywa i posypujemy ziołami (bazylia, oregano, zioła prowansalskie). Na warzywa układamy mięso, podlewamy delikatnie olejem oraz wodą.

Krok 4

Rękawa umieszczamy na dnie żaroodpornego naczynia i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia naczynie (odkryte) wkładamy do piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni na 90 min. Smacznego ! ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej