Podudzie z indyka w rękawie z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Podudzie z indyka w rękawie z warzywami

Autor: Karolina xxx

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso myjemy i nacieramy przyprawami według uznania (sól, pieprz, chili, czosnek, bazylia, zioła prowansalskie, przyprawa do mięs).

Krok 2

Warzywa myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.

Krok 3

Do rękawa wkładamy warzywa i posypujemy ziołami (bazylia, oregano, zioła prowansalskie). Na warzywa układamy mięso, podlewamy delikatnie olejem oraz wodą.

Krok 4

Rękawa umieszczamy na dnie żaroodpornego naczynia i wkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia naczynie (odkryte) wkładamy do piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni na 90 min. Smacznego ! ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Podudzie z indyka w rękawie z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej