
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
200 gramów
100 mililitrów
1 łyżeczka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety drobiowe pokrój na porcje i oprósz Marynatą do kurczaka Knorr. Wstaw do lodówki na ok 1 h.
Krok 2
Filety drobiowe obsmaż z każdej strony na złoty kolor. Wyjmij z tłuszczu.
Krok 3
Duś pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut. Kilka minut przed końcem duszenia posyp serem żółtym startym na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
Białą część pora pokrój w grube plasterki. Paprykę pokrój w paski. Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 5
Na tej samej patelni podsmaż paprykę i pora. Wymieszaj z cebulą.
Krok 6
W garnku ułóż kawałki fileta. Przykryj warzywami, podlej wodą. Obłóż wiórkami masła.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej