Filety drobiowe duszone w porach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety drobiowe duszone w porach

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

200 gramów

100 mililitrów

1 łyżeczka

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety drobiowe pokrój na porcje i oprósz Marynatą do kurczaka Knorr. Wstaw do lodówki na ok 1 h.

Krok 2

Filety drobiowe obsmaż z każdej strony na złoty kolor. Wyjmij z tłuszczu.

Krok 3

Duś pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut. Kilka minut przed końcem duszenia posyp serem żółtym startym na tarce o grubych oczkach.

Krok 4

Białą część pora pokrój w grube plasterki. Paprykę pokrój w paski. Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na oleju.

Krok 5

Na tej samej patelni podsmaż paprykę i pora. Wymieszaj z cebulą.

Krok 6

W garnku ułóż kawałki fileta. Przykryj warzywami, podlej wodą. Obłóż wiórkami masła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety drobiowe duszone w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety drobiowe duszone w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety drobiowe duszone w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety drobiowe duszone w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety drobiowe duszone w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety drobiowe duszone w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety drobiowe duszone w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety drobiowe duszone w porach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej