Składniki
4 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
200 gramów
100 mililitrów
1 łyżeczka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety drobiowe pokrój na porcje i oprósz Marynatą do kurczaka Knorr. Wstaw do lodówki na ok 1 h.
Krok 2
Filety drobiowe obsmaż z każdej strony na złoty kolor. Wyjmij z tłuszczu.
Krok 3
Duś pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut. Kilka minut przed końcem duszenia posyp serem żółtym startym na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
Białą część pora pokrój w grube plasterki. Paprykę pokrój w paski. Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 5
Na tej samej patelni podsmaż paprykę i pora. Wymieszaj z cebulą.
Krok 6
W garnku ułóż kawałki fileta. Przykryj warzywami, podlej wodą. Obłóż wiórkami masła.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej