
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
200 gramów
100 mililitrów
1 łyżeczka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety drobiowe pokrój na porcje i oprósz Marynatą do kurczaka Knorr. Wstaw do lodówki na ok 1 h.
Krok 2
Filety drobiowe obsmaż z każdej strony na złoty kolor. Wyjmij z tłuszczu.
Krok 3
Duś pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut. Kilka minut przed końcem duszenia posyp serem żółtym startym na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
Białą część pora pokrój w grube plasterki. Paprykę pokrój w paski. Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 5
Na tej samej patelni podsmaż paprykę i pora. Wymieszaj z cebulą.
Krok 6
W garnku ułóż kawałki fileta. Przykryj warzywami, podlej wodą. Obłóż wiórkami masła.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























