Filety drobiowe duszone w porach

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

200 gramów

100 mililitrów

1 łyżeczka

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety drobiowe pokrój na porcje i oprósz Marynatą do kurczaka Knorr. Wstaw do lodówki na ok 1 h.

Krok 2

Filety drobiowe obsmaż z każdej strony na złoty kolor. Wyjmij z tłuszczu.

Krok 3

Duś pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut. Kilka minut przed końcem duszenia posyp serem żółtym startym na tarce o grubych oczkach.

Krok 4

Białą część pora pokrój w grube plasterki. Paprykę pokrój w paski. Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na oleju.

Krok 5

Na tej samej patelni podsmaż paprykę i pora. Wymieszaj z cebulą.

Krok 6

W garnku ułóż kawałki fileta. Przykryj warzywami, podlej wodą. Obłóż wiórkami masła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety drobiowe duszone w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety drobiowe duszone w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety drobiowe duszone w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety drobiowe duszone w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety drobiowe duszone w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety drobiowe duszone w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety drobiowe duszone w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej