Skrzydełka seczuańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka seczuańskie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 łyżeczki

2 łyżeczki

3 łyżki

1 łyżka

15 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z pomarańczy wyciśnij sok i zetrzyj skórkę. Do miseczki wlej sok i skórki, sos sojowy, imbir, posiekany czosnek i cebulki, olej sezamowy, miód oraz płatki chili.

Krok 2

Do płynu dodaj Fix Knorr. Wszystko wymieszaj.

Krok 4

Zawiąż szczelnie woreczek i piecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Skrzydełka podawaj z ryżem i powstałym sosem.

Krok 3

Zalej marynatą skrzydełka, dokładnie wymiesza i wszystko przelej do woreczka z opakowania Fix Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej