Skrzydełka seczuańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka seczuańskie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 łyżeczki

2 łyżeczki

3 łyżki

1 łyżka

15 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z pomarańczy wyciśnij sok i zetrzyj skórkę. Do miseczki wlej sok i skórki, sos sojowy, imbir, posiekany czosnek i cebulki, olej sezamowy, miód oraz płatki chili.

Krok 2

Do płynu dodaj Fix Knorr. Wszystko wymieszaj.

Krok 4

Zawiąż szczelnie woreczek i piecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Skrzydełka podawaj z ryżem i powstałym sosem.

Krok 3

Zalej marynatą skrzydełka, dokładnie wymiesza i wszystko przelej do woreczka z opakowania Fix Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej