Skrzydełka seczuańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka seczuańskie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 łyżeczki

2 łyżeczki

3 łyżki

1 łyżka

15 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z pomarańczy wyciśnij sok i zetrzyj skórkę. Do miseczki wlej sok i skórki, sos sojowy, imbir, posiekany czosnek i cebulki, olej sezamowy, miód oraz płatki chili.

Krok 2

Do płynu dodaj Fix Knorr. Wszystko wymieszaj.

Krok 4

Zawiąż szczelnie woreczek i piecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Skrzydełka podawaj z ryżem i powstałym sosem.

Krok 3

Zalej marynatą skrzydełka, dokładnie wymiesza i wszystko przelej do woreczka z opakowania Fix Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej