Skrzydełka seczuańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka seczuańskie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 sztuk

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżeczki

4 łyżeczki

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z pomarańczy wyciśnij sok i zetrzyj skórkę. Do miseczki wlej sok i skórki, sos sojowy, imbir, posiekany czosnek i cebulki, olej sezamowy, miód oraz płatki chili.

Krok 2

Do płynu dodaj Fix Knorr. Wszystko wymieszaj.

Krok 4

Zawiąż szczelnie woreczek i piecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Skrzydełka podawaj z ryżem i powstałym sosem.

Krok 3

Zalej marynatą skrzydełka, dokładnie wymiesza i wszystko przelej do woreczka z opakowania Fix Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka seczuańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej