Sznycle cielęce z gorczycą i kolendrą

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

172

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Łyżeczkę marynaty z gorczycą i kolendrą wymieszać z łyżką oleju i nanieść na mięso. Odstawić na co najmniej 30 minut. Po tym czasie sznycle dobrze rozbić młotkiem do mięsa.

Krok 2

Jajko rozbić na głębokim talerzu, dodać łyżkę mleka i dobrze roztrzepać. Bułkę wysypać na drugi talerz. Najpierw mięso obtoczyć w bułce, potem w jajku i ponownie bułce. Czynność można powtórzyć jeśli lubimy bardzo grubą panierkę.

Krok 3

Na patelni rozgrzać masło z odrobina oleju (tak by tłuszczu było na ok 1 cm). Wkładać sznycle i smażyć na dość wolnym ogniu aż do uzyskania złotego koloru. Gotowe sznycle wykładać na papierowy ręcznik, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawać np. młodymi ziemniakami w mundurkach i sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle cielęce z gorczycą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle cielęce z gorczycą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle cielęce z gorczycą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle cielęce z gorczycą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle cielęce z gorczycą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle cielęce z gorczycą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle cielęce z gorczycą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej