Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Łyżeczkę marynaty z gorczycą i kolendrą wymieszać z łyżką oleju i nanieść na mięso. Odstawić na co najmniej 30 minut. Po tym czasie sznycle dobrze rozbić młotkiem do mięsa.
Krok 2
Jajko rozbić na głębokim talerzu, dodać łyżkę mleka i dobrze roztrzepać. Bułkę wysypać na drugi talerz. Najpierw mięso obtoczyć w bułce, potem w jajku i ponownie bułce. Czynność można powtórzyć jeśli lubimy bardzo grubą panierkę.
Krok 3
Na patelni rozgrzać masło z odrobina oleju (tak by tłuszczu było na ok 1 cm). Wkładać sznycle i smażyć na dość wolnym ogniu aż do uzyskania złotego koloru. Gotowe sznycle wykładać na papierowy ręcznik, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawać np. młodymi ziemniakami w mundurkach i sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej