Kolendrowo - gorczycowe sznycle cielęce – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycle cielęce z gorczycą i kolendrą

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Łyżeczkę marynaty z gorczycą i kolendrą wymieszać z łyżką oleju i nanieść na mięso. Odstawić na co najmniej 30 minut. Po tym czasie sznycle dobrze rozbić młotkiem do mięsa.

Krok 2

Jajko rozbić na głębokim talerzu, dodać łyżkę mleka i dobrze roztrzepać. Bułkę wysypać na drugi talerz. Najpierw mięso obtoczyć w bułce, potem w jajku i ponownie bułce. Czynność można powtórzyć jeśli lubimy bardzo grubą panierkę.

Krok 3

Na patelni rozgrzać masło z odrobina oleju (tak by tłuszczu było na ok 1 cm). Wkładać sznycle i smażyć na dość wolnym ogniu aż do uzyskania złotego koloru. Gotowe sznycle wykładać na papierowy ręcznik, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawać np. młodymi ziemniakami w mundurkach i sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle cielęce z gorczycą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle cielęce z gorczycą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle cielęce z gorczycą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle cielęce z gorczycą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle cielęce z gorczycą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle cielęce z gorczycą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle cielęce z gorczycą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle cielęce z gorczycą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rolada z boczku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej