
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Łyżeczkę marynaty z gorczycą i kolendrą wymieszać z łyżką oleju i nanieść na mięso. Odstawić na co najmniej 30 minut. Po tym czasie sznycle dobrze rozbić młotkiem do mięsa.
Krok 2
Jajko rozbić na głębokim talerzu, dodać łyżkę mleka i dobrze roztrzepać. Bułkę wysypać na drugi talerz. Najpierw mięso obtoczyć w bułce, potem w jajku i ponownie bułce. Czynność można powtórzyć jeśli lubimy bardzo grubą panierkę.
Krok 3
Na patelni rozgrzać masło z odrobina oleju (tak by tłuszczu było na ok 1 cm). Wkładać sznycle i smażyć na dość wolnym ogniu aż do uzyskania złotego koloru. Gotowe sznycle wykładać na papierowy ręcznik, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawać np. młodymi ziemniakami w mundurkach i sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej