Skrzydełka po meksykańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

237

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.3 szklanki

6 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżeczki

0.5 pęczka

8 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka podziel na połówki, odetnij końcówki.

Krok 2

Mięso przełóż do miseczki. Oprósz solą, pieprzem, majerankiem i przyprawą meksykańską.

Krok 3

Wlej olej, miód, drobno posiekaną cebulę i pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na co najmniej godzinę.

Krok 4

Piecz na złoto, po około 20 minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
11 osób ogląda przepis:
Placek po cygańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej