Skrzydełka po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka po meksykańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.3 szklanki

6 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżeczki

0.5 pęczka

8 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka podziel na połówki, odetnij końcówki.

Krok 2

Mięso przełóż do miseczki. Oprósz solą, pieprzem, majerankiem i przyprawą meksykańską.

Krok 3

Wlej olej, miód, drobno posiekaną cebulę i pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na co najmniej godzinę.

Krok 4

Piecz na złoto, po około 20 minut z każdej strony.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kebab z mięsa mielonego
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej