
Składniki
1 sztuka
0.3 szklanki
6 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżeczki
0.5 pęczka
8 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka podziel na połówki, odetnij końcówki.
Krok 2
Mięso przełóż do miseczki. Oprósz solą, pieprzem, majerankiem i przyprawą meksykańską.
Krok 3
Wlej olej, miód, drobno posiekaną cebulę i pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Krok 4
Piecz na złoto, po około 20 minut z każdej strony.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej