Skrzydełka po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka po meksykańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.3 szklanki

6 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżeczki

0.5 pęczka

8 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka podziel na połówki, odetnij końcówki.

Krok 2

Mięso przełóż do miseczki. Oprósz solą, pieprzem, majerankiem i przyprawą meksykańską.

Krok 3

Wlej olej, miód, drobno posiekaną cebulę i pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na co najmniej godzinę.

Krok 4

Piecz na złoto, po około 20 minut z każdej strony.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos grzybowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej