
Składniki
1 sztuka
0.3 szklanki
6 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżeczki
0.5 pęczka
8 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka podziel na połówki, odetnij końcówki.
Krok 2
Mięso przełóż do miseczki. Oprósz solą, pieprzem, majerankiem i przyprawą meksykańską.
Krok 3
Wlej olej, miód, drobno posiekaną cebulę i pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Krok 4
Piecz na złoto, po około 20 minut z każdej strony.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej