Chłopska strawa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłopska strawa

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obieramy ziemniaki,myjemy i kroimy w kostkę,papryki umyte także kroimy w kostkę.Cebule obieramy i kroimy w pióra.Wrzucamy warzywa do garnka.

Krok 2

Na patelni podsmażamy pokrojoną w plasterki kiełbasę z łyżką suszonej ostrej papryki i odrobiną oleju.Usmażoną wrzucamy do garnka z warzywami zalewamy wodą(4szkl.)oraz dodajemy, rosół Knorr, pomidory z puszki,pastę chili,boczek i przyprawy.

Krok 3

Wszystko gotujemy do miękkości około 1godz. Zupa jest sycąca i rozgrzewa:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłopska strawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłopska strawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłopska strawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłopska strawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłopska strawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłopska strawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłopska strawa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłopska strawa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Smażone warzywa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej