
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
150 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obieramy ziemniaki,myjemy i kroimy w kostkę,papryki umyte także kroimy w kostkę.Cebule obieramy i kroimy w pióra.Wrzucamy warzywa do garnka.
Krok 2
Na patelni podsmażamy pokrojoną w plasterki kiełbasę z łyżką suszonej ostrej papryki i odrobiną oleju.Usmażoną wrzucamy do garnka z warzywami zalewamy wodą(4szkl.)oraz dodajemy, rosół Knorr, pomidory z puszki,pastę chili,boczek i przyprawy.
Krok 3
Wszystko gotujemy do miękkości około 1godz. Zupa jest sycąca i rozgrzewa:)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej