
Składniki
null
null
null
null
1 kilogram
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszonego i oczyszczonego karpia umyj, natrzyj przyprawami i odstaw na minimum 30 minut do lodówki.
Krok 2
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i rozkrój w ósemki.
Krok 3
Nadziej karpia, zepnij wykałaczkami lub zwiąż bawełnianą nicią.
Krok 4
Przełóż na wysmarowana tłuszczem blaszkę i skrop rybę olejem.
Krok 5
Oprósz majerankiem i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 60 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej