Smaczny karp pieczony z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny karp pieczony z jabłkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

null

1 kilogram

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszonego i oczyszczonego karpia umyj, natrzyj przyprawami i odstaw na minimum 30 minut do lodówki.

Krok 2

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i rozkrój w ósemki.

Krok 3

Nadziej karpia, zepnij wykałaczkami lub zwiąż bawełnianą nicią.

Krok 4

Przełóż na wysmarowana tłuszczem blaszkę i skrop rybę olejem.

Krok 5

Oprósz majerankiem i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny karp pieczony z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny karp pieczony z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny karp pieczony z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny karp pieczony z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny karp pieczony z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny karp pieczony z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny karp pieczony z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny karp pieczony z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej