Składniki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 szklanka
4 łyżki
12 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kluchy ułóż w garnku do gotowania na parze i podgrzej.
Krok 2
Syrop z brzoskwiń wymieszaj ze śmietaną i zagotuj w rondelku.
Krok 3
Brzoskwinie pokrój w kostkę i dodaj do sosu. Dorzuć masło. Podgrzewaj do czasu, gdy się rozpuści.
Krok 4
Mąkę rozrób w połowie szklanki wody i wlej do rondelka. Mieszając doprowadź do zagotowania i zgęstnienia sosu. Kluchy podawaj z sosem, dekoruj owocami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej