Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 szklanka

4 łyżki

12 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kluchy ułóż w garnku do gotowania na parze i podgrzej.

Krok 2

Syrop z brzoskwiń wymieszaj ze śmietaną i zagotuj w rondelku.

Krok 3

Brzoskwinie pokrój w kostkę i dodaj do sosu. Dorzuć masło. Podgrzewaj do czasu, gdy się rozpuści.

Krok 4

Mąkę rozrób w połowie szklanki wody i wlej do rondelka. Mieszając doprowadź do zagotowania i zgęstnienia sosu. Kluchy podawaj z sosem, dekoruj owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej