
Składniki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 szklanka
4 łyżki
12 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kluchy ułóż w garnku do gotowania na parze i podgrzej.
Krok 2
Syrop z brzoskwiń wymieszaj ze śmietaną i zagotuj w rondelku.
Krok 3
Brzoskwinie pokrój w kostkę i dodaj do sosu. Dorzuć masło. Podgrzewaj do czasu, gdy się rozpuści.
Krok 4
Mąkę rozrób w połowie szklanki wody i wlej do rondelka. Mieszając doprowadź do zagotowania i zgęstnienia sosu. Kluchy podawaj z sosem, dekoruj owocami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej