Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 szklanka

4 łyżki

12 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kluchy ułóż w garnku do gotowania na parze i podgrzej.

Krok 2

Syrop z brzoskwiń wymieszaj ze śmietaną i zagotuj w rondelku.

Krok 3

Brzoskwinie pokrój w kostkę i dodaj do sosu. Dorzuć masło. Podgrzewaj do czasu, gdy się rozpuści.

Krok 4

Mąkę rozrób w połowie szklanki wody i wlej do rondelka. Mieszając doprowadź do zagotowania i zgęstnienia sosu. Kluchy podawaj z sosem, dekoruj owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej