
Składniki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1 szklanka
4 łyżki
12 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kluchy ułóż w garnku do gotowania na parze i podgrzej.
Krok 2
Syrop z brzoskwiń wymieszaj ze śmietaną i zagotuj w rondelku.
Krok 3
Brzoskwinie pokrój w kostkę i dodaj do sosu. Dorzuć masło. Podgrzewaj do czasu, gdy się rozpuści.
Krok 4
Mąkę rozrób w połowie szklanki wody i wlej do rondelka. Mieszając doprowadź do zagotowania i zgęstnienia sosu. Kluchy podawaj z sosem, dekoruj owocami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej