Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1 szklanka

4 łyżki

12 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kluchy ułóż w garnku do gotowania na parze i podgrzej.

Krok 2

Syrop z brzoskwiń wymieszaj ze śmietaną i zagotuj w rondelku.

Krok 3

Brzoskwinie pokrój w kostkę i dodaj do sosu. Dorzuć masło. Podgrzewaj do czasu, gdy się rozpuści.

Krok 4

Mąkę rozrób w połowie szklanki wody i wlej do rondelka. Mieszając doprowadź do zagotowania i zgęstnienia sosu. Kluchy podawaj z sosem, dekoruj owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluchy na parze z sosem brzoskwiniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Roladki wieprzowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej