Mule w sosie winnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mule w sosie winnym

Autor: ishi

ratingratingratingratingrating

2

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

1 szklanka

4 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy mule wraz z posiekanym czosnkiem i smażymy do momentu aż mule się otworzą.

Krok 2

Po tym czasie dodajemy posiekaną papryczkę (ilość zależy od ostrości) zalewamy szklanką wina i czekam aż wino się zredukuje.

Krok 3

Na koniec dodajemy ok ¼ kostki masła i łyżkę bułki tartej. Do smaku posypujemy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z bagietką.

ishi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej