Mule w sosie winnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mule w sosie winnym

Autor: ishi

ratingratingratingratingrating

2

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

1 sztuka

500 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy mule wraz z posiekanym czosnkiem i smażymy do momentu aż mule się otworzą.

Krok 2

Po tym czasie dodajemy posiekaną papryczkę (ilość zależy od ostrości) zalewamy szklanką wina i czekam aż wino się zredukuje.

Krok 3

Na koniec dodajemy ok ¼ kostki masła i łyżkę bułki tartej. Do smaku posypujemy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z bagietką.

ishi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sznycel po wiedeńsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej