
Składniki
4 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 pęczek
3 łyżki
1 sztuka
500 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy mule wraz z posiekanym czosnkiem i smażymy do momentu aż mule się otworzą.
Krok 2
Po tym czasie dodajemy posiekaną papryczkę (ilość zależy od ostrości) zalewamy szklanką wina i czekam aż wino się zredukuje.
Krok 3
Na koniec dodajemy ok ¼ kostki masła i łyżkę bułki tartej. Do smaku posypujemy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z bagietką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























