Mule w sosie winnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mule w sosie winnym

Autor: ishi

ratingratingratingratingrating

2

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

1 szklanka

4 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy mule wraz z posiekanym czosnkiem i smażymy do momentu aż mule się otworzą.

Krok 2

Po tym czasie dodajemy posiekaną papryczkę (ilość zależy od ostrości) zalewamy szklanką wina i czekam aż wino się zredukuje.

Krok 3

Na koniec dodajemy ok ¼ kostki masła i łyżkę bułki tartej. Do smaku posypujemy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z bagietką.

ishi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Komosa z pak choi
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej