Mule w sosie winnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mule w sosie winnym

Autor: ishi

ratingratingratingratingrating

2

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

1 sztuka

500 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy mule wraz z posiekanym czosnkiem i smażymy do momentu aż mule się otworzą.

Krok 2

Po tym czasie dodajemy posiekaną papryczkę (ilość zależy od ostrości) zalewamy szklanką wina i czekam aż wino się zredukuje.

Krok 3

Na koniec dodajemy ok ¼ kostki masła i łyżkę bułki tartej. Do smaku posypujemy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z bagietką.

ishi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mule w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kotlety pożarskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej