Pierś z indyka na parze – filet gotowany: przepis | Przepisy.pl pixel

Filet z indyka gotowany na parze

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
17 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

132 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet umyj, oczyść i osusz w ręczniku papierowy, i pokrój na małe kotleciki.

Krok 2

Osobno mieszaj przyprawy i olej i włóż do nich piersi, a następnie odstaw na godzinkę.

Krok 3

Po tym czasie przełóż filet do naczynia do gotowania na parze i gotuj około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z indyka gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z indyka gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z indyka gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z indyka gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z indyka gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z indyka gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z indyka gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filet z indyka gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Filet z indyka gotowany na parzeFilet z indyka gotowany na parze

Szukasz pomysłu na smaczny i prosty w przygotowaniu obiad? Podaj pierś z indyka na parze! Delikatne mięso nie potrzebuje wielu dodatków, by zyskało wyrazisty smak i zamieniło się w danie z charakterem. Jego obróbka nie trwa długo, a dzięki gotowaniu filetu z indyka na parze zachowuje swoją soczystość. Znika całkiem ryzyko przypalenia, więc możesz mieć pewność, że posiłek z piersią z indyka na parze będzie wyśmienity.

Dla kogo?

Stawiasz w kuchni swoje pierwsze kroki i nie masz odwagi sięgać po skomplikowane przepisy? Indyk gotowany na parze to potrawa idealna na start. Sprawdzonym przepisem oczarujesz swoich bliskich, którzy z pewnością będą ci kibicować w dalszej nauce gotowania.

Na jaką okazję?

Mimo że zazwyczaj w kuchni najbardziej staramy się podczas przygotowań do ważnych uroczystości, rola codziennych posiłków też nie powinna być bagatelizowana! Z przepisem na filet z indyka na parze będziesz jadać smacznie nie tylko od święta.

Czy wiesz, że?

Dzięki umieszczeniu mięsa w marynacie na godzinę, po przyrządzeniu będzie ono miękkie i bardziej aromatyczne. Zaplanuj odpowiednio pracę nad indykiem gotowanym na parze, by z braku czasu nie pominąć tego etapu.

Dla urozmaicenia:

Do piersi z indyka gotowanej na parze pasują rozmaite dodatki. Pieczone ziemniaki czy brązowy ryż? Zdecyduj, co wolisz! Nie zapomnij o surówce lub warzywach podanych ciepło, które też możesz przyrządzić na parze.