Filet z indyka gotowany na parze

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

17 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet umyj, oczyść i osusz w ręczniku papierowy, i pokrój na małe kotleciki.

Krok 2

Osobno mieszaj przyprawy i olej i włóż do nich piersi, a następnie odstaw na godzinkę.

Krok 3

Po tym czasie przełóż filet do naczynia do gotowania na parze i gotuj około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filet z indyka gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filet z indyka gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filet z indyka gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filet z indyka gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filet z indyka gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filet z indyka gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filet z indyka gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej