Quiche z ciastem ryżowym i warzywami
NOWY PRZEPIS
średnie
28 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
200 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
100 gramów
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
2 łyżki
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj do miękkości – może być nawet lekko rozgotowany. Wystudź, do zimnego ryżu dodaj jedno jajko i dokładnie wymieszaj.

Krok 2
Cukinię pokrój w plastry, cebulę w pół plastry, a pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Następnie zetrzyj żółty ser.

Krok 3
Naczynie na quiche wyłóż pergaminem lub dokładnie natłuść. Na jego dnie rozłóż równomiernie ryż, dociskając go grzbietem łyżki, aby uzyskać gładką, twardą podstawę.

Krok 4
Ryż posyp połową tartego sera, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 10 minut, aby ryż się zapiekł. Po tym czasie na jego powierzchni rozłóż pokrojone warzywa.

Krok 5
Trzy pozostałe jajka wymieszaj z Fixem Knorr, natką pietruszki, śmietaną i pozostałym tartym serem.

Krok 6
Całość zalej przygotowanym Fixem i piecz około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C, tak aby farsz się ściął i zarumienił.


Dobra rada:
Możesz wykorzystać dowolne warzywa, idealnie sprawdzi się szpinak, brokuł lub fasolka szparagowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Ryż z serem po francusku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Quiche z ciastem ryżowym i warzywami
Ryż ugotuj do miękkości – może być nawet lekko rozgotowany. Wystudź, do zimnego ryżu dodaj jedno jajko i dokładnie wymieszaj.