Quiche z ciastem ryżowym i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Quiche z ciastem ryżowym i warzywami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
35 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

2 łyżki

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj do miękkości – może być nawet lekko rozgotowany. Wystudź, do zimnego ryżu dodaj jedno jajko i dokładnie wymieszaj.

Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - Krok 1

Krok 2

Cukinię pokrój w plastry, cebulę w pół plastry, a pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Następnie zetrzyj żółty ser.

Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - Krok 2

Krok 3

Naczynie na quiche wyłóż pergaminem lub dokładnie natłuść. Na jego dnie rozłóż równomiernie ryż, dociskając go grzbietem łyżki, aby uzyskać gładką, twardą podstawę.

Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - Krok 3

Krok 4

Ryż posyp połową tartego sera, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 10 minut, aby ryż się zapiekł. Po tym czasie na jego powierzchni rozłóż pokrojone warzywa.

Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - Krok 4

Krok 5

Trzy pozostałe jajka wymieszaj z Fixem Knorr, natką pietruszki, śmietaną i pozostałym tartym serem.

Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - Krok 5

Krok 6

Całość zalej przygotowanym Fixem i piecz około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C, tak aby farsz się ściął i zarumienił.

Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Możesz wykorzystać dowolne warzywa, idealnie sprawdzi się szpinak, brokuł lub fasolka szparagowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Quiche z ciastem ryżowym i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Quiche z ciastem ryżowym i warzywamiQuiche z ciastem ryżowym i warzywami

Ryż ugotuj do miękkości – może być nawet lekko rozgotowany. Wystudź, do zimnego ryżu dodaj jedno jajko i dokładnie wymieszaj.