Indyjski dip ogórkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjski dip ogórkowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 mililitrów

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka obierz i zetrzyj na tarce, po czym delikatnie odciśnij sok.

Krok 2

Cebulę posiekaj i dodaj do ogórka. Wlej jogurt i sos miętowy.

Krok 3

Dodaj Sos sałatkowy Knorr i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 20 minut przed podaniem. Świetnie pasuje do mięs, ryb i warzyw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjski dip ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjski dip ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjski dip ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjski dip ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjski dip ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjski dip ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjski dip ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjski dip ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Warzywa po meksykańsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej