
Składniki
1 sztuka
300 mililitrów
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka obierz i zetrzyj na tarce, po czym delikatnie odciśnij sok.
Krok 2
Cebulę posiekaj i dodaj do ogórka. Wlej jogurt i sos miętowy.
Krok 3
Dodaj Sos sałatkowy Knorr i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 20 minut przed podaniem. Świetnie pasuje do mięs, ryb i warzyw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej