Indyjski dip ogórkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjski dip ogórkowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 mililitrów

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka obierz i zetrzyj na tarce, po czym delikatnie odciśnij sok.

Krok 2

Cebulę posiekaj i dodaj do ogórka. Wlej jogurt i sos miętowy.

Krok 3

Dodaj Sos sałatkowy Knorr i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 20 minut przed podaniem. Świetnie pasuje do mięs, ryb i warzyw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjski dip ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjski dip ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjski dip ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjski dip ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjski dip ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjski dip ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjski dip ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjski dip ogórkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej