Jajka w sosie koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka w sosie koperkowym

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

1 łyżka

1.5 szklanki

100 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Wodę wlewamy do rondla, dodajemy masło i Bulion na włoszczyźnie Knorr. Doprowadzamy do wrzenia. Koperek siekamy. Dodajemy do bulionu. Zmniejszamy ogień. Mąkę dokładnie mieszamy ze śmietaną. Wlewamy do rondla. Mieszamy, aż zacznie bulgotać. Jajka kroimy w ćwiartki, podajemy polane sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej