Jajka w sosie koperkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka w sosie koperkowym

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 pęczek

1 łyżka

1 łyżka

1.5 szklanki

100 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Wodę wlewamy do rondla, dodajemy masło i Bulion na włoszczyźnie Knorr. Doprowadzamy do wrzenia. Koperek siekamy. Dodajemy do bulionu. Zmniejszamy ogień. Mąkę dokładnie mieszamy ze śmietaną. Wlewamy do rondla. Mieszamy, aż zacznie bulgotać. Jajka kroimy w ćwiartki, podajemy polane sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka w sosie koperkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej