Sos "Pankiewicza" z homarem i kawiorem – Zobacz na przepisy.pl

Sos „Pankiewicza”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 pęczek

1 łyżka

1 szklanka

20 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozdrobnij homara.

Krok 2

Następnie połącz go z majonezem, śmietaną, kawiorem.

Krok 3

Natkę pietruszki posiekaj i dodaj do sosu. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Pankiewicza” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Pankiewicza” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Pankiewicza” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Pankiewicza” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Pankiewicza” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Pankiewicza” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Pankiewicza” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
11 osób ogląda przepis:
Uzbecki pilaw
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej