Sos "Pankiewicza" z homarem i kawiorem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „Pankiewicza”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 pęczek

1 łyżka

1 szklanka

20 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozdrobnij homara.

Krok 2

Następnie połącz go z majonezem, śmietaną, kawiorem.

Krok 3

Natkę pietruszki posiekaj i dodaj do sosu. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Pankiewicza” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Pankiewicza” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Pankiewicza” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Pankiewicza” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Pankiewicza” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Pankiewicza” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Pankiewicza” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Pankiewicza” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Omlet po meksykańsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej