
Składniki
2.5 sztuki
3 sztuki
3 szczypty
2 sztuki
5 łyżek
4.5 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój pomidory, paprykę, zmiarzdż czosnek. zblenderuj wszystko
Krok 2
dolej oliwy, dosyp przyprawy, daj soli i pieprzu, pomieszaj
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej