Parówkowe paluszki w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówkowe paluszki w cieście francuskim

Autor: Katarzyna Surma

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Długie parówki rozkrój na 3 części - na dwa ukąszenia :)

Krok 2

Ciasto francuskie pokrój w paski.

Krok 3

Każdym paskiem otocz dokładnie parówkę, ponacinaj. Piecz 20 minut w 180 stopniach. Przed pieczeniem obsyp ziołami prowansalskimi.

Krok 4

Podawaj z dowolnym sosem - tysiąc wysp lub czosnkowo - ziołowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej