Parówkowe paluszki w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówkowe paluszki w cieście francuskim

Autor: Katarzyna Surma

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Długie parówki rozkrój na 3 części - na dwa ukąszenia :)

Krok 2

Ciasto francuskie pokrój w paski.

Krok 3

Każdym paskiem otocz dokładnie parówkę, ponacinaj. Piecz 20 minut w 180 stopniach. Przed pieczeniem obsyp ziołami prowansalskimi.

Krok 4

Podawaj z dowolnym sosem - tysiąc wysp lub czosnkowo - ziołowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kawiorowe kąski
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej