Parówkowe paluszki w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl

Parówkowe paluszki w cieście francuskim

Autor: Katarzyna Surma

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Długie parówki rozkrój na 3 części - na dwa ukąszenia :)

Krok 2

Ciasto francuskie pokrój w paski.

Krok 3

Każdym paskiem otocz dokładnie parówkę, ponacinaj. Piecz 20 minut w 180 stopniach. Przed pieczeniem obsyp ziołami prowansalskimi.

Krok 4

Podawaj z dowolnym sosem - tysiąc wysp lub czosnkowo - ziołowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Won ton z krewetkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej