Parówkowe paluszki w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówkowe paluszki w cieście francuskim

Autor: Katarzyna Surma

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Długie parówki rozkrój na 3 części - na dwa ukąszenia :)

Krok 2

Ciasto francuskie pokrój w paski.

Krok 3

Każdym paskiem otocz dokładnie parówkę, ponacinaj. Piecz 20 minut w 180 stopniach. Przed pieczeniem obsyp ziołami prowansalskimi.

Krok 4

Podawaj z dowolnym sosem - tysiąc wysp lub czosnkowo - ziołowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej