Parówkowe paluszki w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Parówkowe paluszki w cieście francuskim

Autor: Katarzyna Surma

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

500 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Długie parówki rozkrój na 3 części - na dwa ukąszenia :)

Krok 2

Ciasto francuskie pokrój w paski.

Krok 3

Każdym paskiem otocz dokładnie parówkę, ponacinaj. Piecz 20 minut w 180 stopniach. Przed pieczeniem obsyp ziołami prowansalskimi.

Krok 4

Podawaj z dowolnym sosem - tysiąc wysp lub czosnkowo - ziołowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Parówkowe paluszki w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej