Kiełbaski w kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbaski w kapuście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

25 sztuk

1 łyżka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście kapusty obgotuj we wrzątku. Złóż dwa liście i zawiń w nie kiełbaskę. Powtórz to ze wszystkimi.

Krok 2

Na dnie rondla ułóż pozostałe liście, na nich zawinięte kiełbaski. Wlej gorący bulion. Dodaj smalec. Duś pod przykryciem około 20 minut.

Krok 3

W tym czasie pomidory rozgotuj i przetrzyj przez sito. Dodaj do garnka z kiełbaskami. Gotuj przez 10 minut. Dopraw cukrem, solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbaski w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Burgery z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej