Kiełbaski w kapuście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbaski w kapuście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

25 sztuk

1 łyżka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście kapusty obgotuj we wrzątku. Złóż dwa liście i zawiń w nie kiełbaskę. Powtórz to ze wszystkimi.

Krok 2

Na dnie rondla ułóż pozostałe liście, na nich zawinięte kiełbaski. Wlej gorący bulion. Dodaj smalec. Duś pod przykryciem około 20 minut.

Krok 3

W tym czasie pomidory rozgotuj i przetrzyj przez sito. Dodaj do garnka z kiełbaskami. Gotuj przez 10 minut. Dopraw cukrem, solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski w kapuście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbaski w kapuście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kotlet po kowalsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej