Maślany makaron z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Maślany makaron z mięsem mielonym

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować al dente o w osolonej wodzie, odcedzić i odstawić.

Krok 2

Mięso mielone dać na patelnię z rozgrzanym olejem, dodać posiekaną cebulę i czosnek. Przesmażyć razem aż zbrązowieje, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, doprawić do smaku solą, pieprzem, mini kosteczką czosnku i delikatem.

Krok 3

Na drugiej patelni rozgrzać masło, dodać makaron, przesmażyć. Na talerz włożyć porcje makaronu, do środka dać porcję mięsa, posypać wszytko posiekaną natką.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Maślany makaron z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Maślany makaron z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Maślany makaron z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Maślany makaron z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Maślany makaron z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Maślany makaron z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Maślany makaron z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Maślany makaron z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej