Maślany makaron z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Maślany makaron z mięsem mielonym

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

500 gramów

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować al dente o w osolonej wodzie, odcedzić i odstawić.

Krok 2

Mięso mielone dać na patelnię z rozgrzanym olejem, dodać posiekaną cebulę i czosnek. Przesmażyć razem aż zbrązowieje, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, doprawić do smaku solą, pieprzem, mini kosteczką czosnku i delikatem.

Krok 3

Na drugiej patelni rozgrzać masło, dodać makaron, przesmażyć. Na talerz włożyć porcje makaronu, do środka dać porcję mięsa, posypać wszytko posiekaną natką.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Maślany makaron z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Maślany makaron z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Maślany makaron z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Maślany makaron z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Maślany makaron z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Maślany makaron z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Maślany makaron z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Maślany makaron z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej