
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
1.5 szklanki
2 sztuki
0.5 szklanki
2 łyżeczki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wsyp do wysokiego naczynia, dodaj żółtka, mleko i sól. Wymieszaj.
Krok 2
Białka ubij na pianę i dodaj do ciasta. Delikatnie wymieszaj.
Krok 3
Jabłka obierz, zetrzyj tarce i dodaj do ciasta, wymieszaj.
Krok 4
Smaż na oleju. Posyp cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej