Racuszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuszki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

1.5 szklanki

2 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wsyp do wysokiego naczynia, dodaj żółtka, mleko i sól. Wymieszaj.

Krok 2

Białka ubij na pianę i dodaj do ciasta. Delikatnie wymieszaj.

Krok 3

Jabłka obierz, zetrzyj tarce i dodaj do ciasta, wymieszaj.

Krok 4

Smaż na oleju. Posyp cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej