
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
1.5 szklanki
2 sztuki
0.5 szklanki
2 łyżeczki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wsyp do wysokiego naczynia, dodaj żółtka, mleko i sól. Wymieszaj.
Krok 2
Białka ubij na pianę i dodaj do ciasta. Delikatnie wymieszaj.
Krok 3
Jabłka obierz, zetrzyj tarce i dodaj do ciasta, wymieszaj.
Krok 4
Smaż na oleju. Posyp cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej