Składniki
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
1.5 szklanki
2 sztuki
0.5 szklanki
2 łyżeczki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wsyp do wysokiego naczynia, dodaj żółtka, mleko i sól. Wymieszaj.
Krok 2
Białka ubij na pianę i dodaj do ciasta. Delikatnie wymieszaj.
Krok 3
Jabłka obierz, zetrzyj tarce i dodaj do ciasta, wymieszaj.
Krok 4
Smaż na oleju. Posyp cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej