Aromatyczna dorada w cytrynach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna dorada w cytrynach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

null

null

3 sztuki

null

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszoną i oczyszczoną rybę umyj, oprósz solą, pieprzem i skrop oliwą.

Krok 2

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 40 minut łącznie z obydwóch stron.

Krok 3

Czosnek posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj obrane ze skórki pokrojone w kostkę pomidory i połówki oliwek, duś przez kilka minut.

Krok 4

Cytrynę sparz, osusz i zetrzyj z niej skórkę, resztę potnij w cienkie plasterki.

Krok 5

Upieczoną w piekarniku rybę ułóż na półmisku, polej przygotowanym aromatycznym sosem pomidorowym i oprósz startą skórką cytrynową. Udekoruj potrawę plasterkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna dorada w cytrynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna dorada w cytrynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna dorada w cytrynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna dorada w cytrynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna dorada w cytrynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna dorada w cytrynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna dorada w cytrynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna dorada w cytrynach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej