Aromatyczna dorada w cytrynach przepis – Zobacz na przepisy.pl

Aromatyczna dorada w cytrynach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

null

null

3 sztuki

null

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszoną i oczyszczoną rybę umyj, oprósz solą, pieprzem i skrop oliwą.

Krok 2

Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 40 minut łącznie z obydwóch stron.

Krok 3

Czosnek posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj obrane ze skórki pokrojone w kostkę pomidory i połówki oliwek, duś przez kilka minut.

Krok 4

Cytrynę sparz, osusz i zetrzyj z niej skórkę, resztę potnij w cienkie plasterki.

Krok 5

Upieczoną w piekarniku rybę ułóż na półmisku, polej przygotowanym aromatycznym sosem pomidorowym i oprósz startą skórką cytrynową. Udekoruj potrawę plasterkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna dorada w cytrynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna dorada w cytrynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna dorada w cytrynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna dorada w cytrynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna dorada w cytrynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna dorada w cytrynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna dorada w cytrynach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej