
Składniki
200 gramów
null
null
3 sztuki
null
5 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszoną i oczyszczoną rybę umyj, oprósz solą, pieprzem i skrop oliwą.
Krok 2
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 40 minut łącznie z obydwóch stron.
Krok 3
Czosnek posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj obrane ze skórki pokrojone w kostkę pomidory i połówki oliwek, duś przez kilka minut.
Krok 4
Cytrynę sparz, osusz i zetrzyj z niej skórkę, resztę potnij w cienkie plasterki.
Krok 5
Upieczoną w piekarniku rybę ułóż na półmisku, polej przygotowanym aromatycznym sosem pomidorowym i oprósz startą skórką cytrynową. Udekoruj potrawę plasterkami cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej