Makaron z sosem kurkowym

Autor: Ania

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurki oczyścić (najlepiej posolić i zalać wrzątkiem a po kilkakrotnym przemieszaniu odłowić). Większe przekroić na pół lub 4 części.

Krok 2

Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oliwie (lekko, unikając zbytniego zbrązowienia). Zalać wodą i dodać kurki oraz 1 kostkę bulionu grzybowego Knorr. Gotować około 15 minut. Dodać śmietanę (jeżeli ktoś preferuje bardziej gęste sosy można dodać 2 łyżki mąki - rozmieszać je ze śmietaną).

Krok 3

Sos podawać z makaronem al dente.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem kurkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron po chińsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej