
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
1 sztuka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurki oczyścić (najlepiej posolić i zalać wrzątkiem a po kilkakrotnym przemieszaniu odłowić). Większe przekroić na pół lub 4 części.
Krok 2
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oliwie (lekko, unikając zbytniego zbrązowienia). Zalać wodą i dodać kurki oraz 1 kostkę bulionu grzybowego Knorr. Gotować około 15 minut. Dodać śmietanę (jeżeli ktoś preferuje bardziej gęste sosy można dodać 2 łyżki mąki - rozmieszać je ze śmietaną).
Krok 3
Sos podawać z makaronem al dente.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej