Makaron z pieczarkami i szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z pieczarkami i szynką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

100 gramów

200 gramów

100 mililitrów

50 gramów

2 łyżki

null

null

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź i skrop oliwą.

Krok 2

Fix Spaghetti wymieszaj dokładnie ze 150 ml wody i śmietaną. Zagotuj.

Krok 3

Pieczarki pokrój w plastry, szynkę w paski. Przesmaż razem na oliwie, dodaj groszek i oprósz tymiankiem. Całość zalej Fixem i zagotuj.

Krok 4

Makaron wymieszaj z gorącym sosem, dodaj natkę i wymieszaj. Posyp parmezanem i udekoruj listkami natki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z pieczarkami i szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z pieczarkami i szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z pieczarkami i szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z pieczarkami i szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z pieczarkami i szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z pieczarkami i szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z pieczarkami i szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z pieczarkami i szynką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej