
Składniki
350 gramów
1 opakowanie
100 gramów
200 gramów
100 mililitrów
50 gramów
2 łyżki
null
null
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź i skrop oliwą.
Krok 2
Fix Spaghetti wymieszaj dokładnie ze 150 ml wody i śmietaną. Zagotuj.
Krok 3
Pieczarki pokrój w plastry, szynkę w paski. Przesmaż razem na oliwie, dodaj groszek i oprósz tymiankiem. Całość zalej Fixem i zagotuj.
Krok 4
Makaron wymieszaj z gorącym sosem, dodaj natkę i wymieszaj. Posyp parmezanem i udekoruj listkami natki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej