Makaron z pieczarkami i szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z pieczarkami i szynką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

100 gramów

2 łyżki

null

200 gramów

1

350 gramów

1 opakowanie

null

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź i skrop oliwą.

Krok 2

Fix Spaghetti wymieszaj dokładnie ze 150 ml wody i śmietaną. Zagotuj.

Krok 3

Pieczarki pokrój w plastry, szynkę w paski. Przesmaż razem na oliwie, dodaj groszek i oprósz tymiankiem. Całość zalej Fixem i zagotuj.

Krok 4

Makaron wymieszaj z gorącym sosem, dodaj natkę i wymieszaj. Posyp parmezanem i udekoruj listkami natki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z pieczarkami i szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z pieczarkami i szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z pieczarkami i szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z pieczarkami i szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z pieczarkami i szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z pieczarkami i szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z pieczarkami i szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z pieczarkami i szynką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej