Makaron z pieczarkami i szynką

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

0

2 łyżki

100 gramów

350 gramów

1 opakowanie

50 gramów

1

0

200 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź i skrop oliwą.

Krok 2

Fix Spaghetti wymieszaj dokładnie ze 150 ml wody i śmietaną. Zagotuj.

Krok 3

Pieczarki pokrój w plastry, szynkę w paski. Przesmaż razem na oliwie, dodaj groszek i oprósz tymiankiem. Całość zalej Fixem i zagotuj.

Krok 4

Makaron wymieszaj z gorącym sosem, dodaj natkę i wymieszaj. Posyp parmezanem i udekoruj listkami natki.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej