
Składniki
100 mililitrów
100 gramów
2 łyżki
null
200 gramów
1
350 gramów
1 opakowanie
null
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź i skrop oliwą.
Krok 2
Fix Spaghetti wymieszaj dokładnie ze 150 ml wody i śmietaną. Zagotuj.
Krok 3
Pieczarki pokrój w plastry, szynkę w paski. Przesmaż razem na oliwie, dodaj groszek i oprósz tymiankiem. Całość zalej Fixem i zagotuj.
Krok 4
Makaron wymieszaj z gorącym sosem, dodaj natkę i wymieszaj. Posyp parmezanem i udekoruj listkami natki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej