Makaron w trzech kolorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w trzech kolorach

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

40 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

2 łyżki

250 gramów

1 łyżka

250 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Obierz czosnek, przeciśnij przez praskę. Boczek pokrój w wąskie paski i wysmaż na patelni. Zdejmij skwarki i włóż do miski.

Krok 3

Paprykę oczyść i umyj, pokrój w kostkę. Odcedź kukurydzę i włóż na patelnie razem z groszkiem i papryką.

Krok 2

zagotuj 0,5 szklanki wody i rozprowadź w niej Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.

Krok 4

Podsmaż na tłuszczu z topienia boczku, podlej bulionem i duś przez ok. 5 minut.

Krok 5

Do podduszonych warzyw dodaj przecier pomidorowy. Całość dopraw oregano i 2 łyżkami śmietany. Dokładnie wymieszaj i całość jeszcze raz zagotuj.

Krok 6

Odsączony makaron wyłóż na talerze i polej przygotowanym sosem. Całość posyp skwarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w trzech kolorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w trzech kolorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w trzech kolorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w trzech kolorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w trzech kolorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w trzech kolorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w trzech kolorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w trzech kolorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tosty z pomidorową salsą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej