
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
40 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
2 łyżki
250 gramów
1 łyżka
250 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Obierz czosnek, przeciśnij przez praskę. Boczek pokrój w wąskie paski i wysmaż na patelni. Zdejmij skwarki i włóż do miski.
Krok 3
Paprykę oczyść i umyj, pokrój w kostkę. Odcedź kukurydzę i włóż na patelnie razem z groszkiem i papryką.
Krok 2
zagotuj 0,5 szklanki wody i rozprowadź w niej Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.
Krok 4
Podsmaż na tłuszczu z topienia boczku, podlej bulionem i duś przez ok. 5 minut.
Krok 5
Do podduszonych warzyw dodaj przecier pomidorowy. Całość dopraw oregano i 2 łyżkami śmietany. Dokładnie wymieszaj i całość jeszcze raz zagotuj.
Krok 6
Odsączony makaron wyłóż na talerze i polej przygotowanym sosem. Całość posyp skwarkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































