
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
40 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
2 łyżki
250 gramów
1 łyżka
250 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Obierz czosnek, przeciśnij przez praskę. Boczek pokrój w wąskie paski i wysmaż na patelni. Zdejmij skwarki i włóż do miski.
Krok 3
Paprykę oczyść i umyj, pokrój w kostkę. Odcedź kukurydzę i włóż na patelnie razem z groszkiem i papryką.
Krok 2
zagotuj 0,5 szklanki wody i rozprowadź w niej Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr.
Krok 4
Podsmaż na tłuszczu z topienia boczku, podlej bulionem i duś przez ok. 5 minut.
Krok 5
Do podduszonych warzyw dodaj przecier pomidorowy. Całość dopraw oregano i 2 łyżkami śmietany. Dokładnie wymieszaj i całość jeszcze raz zagotuj.
Krok 6
Odsączony makaron wyłóż na talerze i polej przygotowanym sosem. Całość posyp skwarkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka drobiowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej