
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżeczki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
300 gramów
2 łyżki
1.5 szklanki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno cebule i kolendrę, następnie dodaj posiekany czosnek i rozetrzyj całość.
Krok 2
Makaron ugotuj.
Krok 3
Oleje rozgrzej w woku, dodaj pastę z krewetek, posiekane waż
Krok 4
Smażyć około minuty.
Krok 5
Krewetki wrzuć smaż 5 minut ciągle mieszając.
Krok 6
Dodaj makaron sok z limonki i wymieszaj.
Krok 7
Posyp ziarnem sezamowym

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej