
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżeczki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
300 gramów
2 łyżki
1.5 szklanki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno cebule i kolendrę, następnie dodaj posiekany czosnek i rozetrzyj całość.
Krok 2
Makaron ugotuj.
Krok 3
Oleje rozgrzej w woku, dodaj pastę z krewetek, posiekane waż
Krok 4
Smażyć około minuty.
Krok 5
Krewetki wrzuć smaż 5 minut ciągle mieszając.
Krok 6
Dodaj makaron sok z limonki i wymieszaj.
Krok 7
Posyp ziarnem sezamowym

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























