
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżeczki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
300 gramów
2 łyżki
1.5 szklanki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno cebule i kolendrę, następnie dodaj posiekany czosnek i rozetrzyj całość.
Krok 2
Makaron ugotuj.
Krok 3
Oleje rozgrzej w woku, dodaj pastę z krewetek, posiekane waż
Krok 4
Smażyć około minuty.
Krok 5
Krewetki wrzuć smaż 5 minut ciągle mieszając.
Krok 6
Dodaj makaron sok z limonki i wymieszaj.
Krok 7
Posyp ziarnem sezamowym

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej