Makaron z krewetkami i sezamem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z krewetkami i sezamem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

300 gramów

2 łyżki

1.5 szklanki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebule i kolendrę, następnie dodaj posiekany czosnek i rozetrzyj całość.

Krok 2

Makaron ugotuj.

Krok 3

Oleje rozgrzej w woku, dodaj pastę z krewetek, posiekane waż

Krok 4

Smażyć około minuty.

Krok 5

Krewetki wrzuć smaż 5 minut ciągle mieszając.

Krok 6

Dodaj makaron sok z limonki i wymieszaj.

Krok 7

Posyp ziarnem sezamowym

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z krewetkami i sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z krewetkami i sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z krewetkami i sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z krewetkami i sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z krewetkami i sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z krewetkami i sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z krewetkami i sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z krewetkami i sezamem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa z papryki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej