Makaron z krewetkami i sezamem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z krewetkami i sezamem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżeczki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

300 gramów

2 łyżki

1.5 szklanki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebule i kolendrę, następnie dodaj posiekany czosnek i rozetrzyj całość.

Krok 2

Makaron ugotuj.

Krok 3

Oleje rozgrzej w woku, dodaj pastę z krewetek, posiekane waż

Krok 4

Smażyć około minuty.

Krok 5

Krewetki wrzuć smaż 5 minut ciągle mieszając.

Krok 6

Dodaj makaron sok z limonki i wymieszaj.

Krok 7

Posyp ziarnem sezamowym

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z krewetkami i sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z krewetkami i sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z krewetkami i sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z krewetkami i sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z krewetkami i sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z krewetkami i sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z krewetkami i sezamem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z krewetkami i sezamem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej