
Składniki
8 sztuk
1 sztuka
1 łyżka
null
1 sztuka
null
null
null
0.5 sztuki
0.5 sztuki
null
0.5 opakowania
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce.
Krok 2
Następnie dodaj mąkę, sól, pieprz i majeranek. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż placuszki.
Krok 4
Do garnka wlej passatę di pomidoro. Paprykę pokrój w kostkę, a następnie wraz z fasolą dorzuć do passaty. Ugotuj. Polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej