Placki meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Placki meksykańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

null

1 sztuka

null

null

null

0.5 sztuki

0.5 sztuki

null

0.5 opakowania

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce.

Krok 2

Następnie dodaj mąkę, sól, pieprz i majeranek. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż placuszki.

Krok 4

Do garnka wlej passatę di pomidoro. Paprykę pokrój w kostkę, a następnie wraz z fasolą dorzuć do passaty. Ugotuj. Polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej