Placki meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki meksykańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

null

1 sztuka

null

null

null

0.5 sztuki

0.5 sztuki

null

0.5 opakowania

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce.

Krok 2

Następnie dodaj mąkę, sól, pieprz i majeranek. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż placuszki.

Krok 4

Do garnka wlej passatę di pomidoro. Paprykę pokrój w kostkę, a następnie wraz z fasolą dorzuć do passaty. Ugotuj. Polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej