
Składniki
8 sztuk
1 sztuka
1 łyżka
null
1 sztuka
null
null
null
0.5 sztuki
0.5 sztuki
null
0.5 opakowania
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce.
Krok 2
Następnie dodaj mąkę, sól, pieprz i majeranek. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż placuszki.
Krok 4
Do garnka wlej passatę di pomidoro. Paprykę pokrój w kostkę, a następnie wraz z fasolą dorzuć do passaty. Ugotuj. Polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej