Placki meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki meksykańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

null

1 sztuka

null

null

null

0.5 sztuki

0.5 sztuki

null

0.5 opakowania

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce.

Krok 2

Następnie dodaj mąkę, sól, pieprz i majeranek. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż placuszki.

Krok 4

Do garnka wlej passatę di pomidoro. Paprykę pokrój w kostkę, a następnie wraz z fasolą dorzuć do passaty. Ugotuj. Polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa z zielonego groszku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej