Placki meksykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki meksykańskie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

null

1 sztuka

null

null

null

0.5 sztuki

0.5 sztuki

null

0.5 opakowania

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce.

Krok 2

Następnie dodaj mąkę, sól, pieprz i majeranek. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż placuszki.

Krok 4

Do garnka wlej passatę di pomidoro. Paprykę pokrój w kostkę, a następnie wraz z fasolą dorzuć do passaty. Ugotuj. Polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki meksykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej