Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ
łatwe
13 osób zapisało

Składniki
0.5 opakowania
3 łyżki
6 sztuk
0.5 opakowania
6 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z opakowania "chrupery z dipem BBQ" użyłam tylko proszku na sos BBQ, a dokładnie pół opakowania na moją porcję. Proszek wymieszać z ketchupem, odstawić.
Krok 2
Śliwki suszone owinąć szynką szwardzwaldzką, następnie wykrojonymi prostokątami z ciasta francuskiego.
Krok 3
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć przekąskę, piec w rozgrzanym piekarniku w temp 180 stopni ok 15 minut. Gotowe podawać z DIPEM. Smakuje PYSZNIE!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Stripsy z kurczaka z sosem BBQ Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej