Ciasto francuskie z szynką szwarcwaldzką - przepis | Przepisy.pl pixel

Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

3 łyżki

6 sztuk

0.5 opakowania

6 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z opakowania "chrupery z dipem BBQ" użyłam tylko proszku na sos BBQ, a dokładnie pół opakowania na moją porcję. Proszek wymieszać z ketchupem, odstawić.

Krok 2

Śliwki suszone owinąć szynką szwardzwaldzką, następnie wykrojonymi prostokątami z ciasta francuskiego.

Krok 3

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć przekąskę, piec w rozgrzanym piekarniku w temp 180 stopni ok 15 minut. Gotowe podawać z DIPEM. Smakuje PYSZNIE!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej