Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ
łatwe
12 osób zapisało

Składniki
0.5 opakowania
3 łyżki
6 sztuk
0.5 opakowania
6 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z opakowania "chrupery z dipem BBQ" użyłam tylko proszku na sos BBQ, a dokładnie pół opakowania na moją porcję. Proszek wymieszać z ketchupem, odstawić.
Krok 2
Śliwki suszone owinąć szynką szwardzwaldzką, następnie wykrojonymi prostokątami z ciasta francuskiego.
Krok 3
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć przekąskę, piec w rozgrzanym piekarniku w temp 180 stopni ok 15 minut. Gotowe podawać z DIPEM. Smakuje PYSZNIE!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Stripsy z kurczaka z sosem BBQ Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej