Ciasto francuskie z szynką szwarcwaldzką - przepis | Przepisy.pl pixel

Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

3 łyżki

6 sztuk

0.5 opakowania

6 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z opakowania "chrupery z dipem BBQ" użyłam tylko proszku na sos BBQ, a dokładnie pół opakowania na moją porcję. Proszek wymieszać z ketchupem, odstawić.

Krok 2

Śliwki suszone owinąć szynką szwardzwaldzką, następnie wykrojonymi prostokątami z ciasta francuskiego.

Krok 3

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć przekąskę, piec w rozgrzanym piekarniku w temp 180 stopni ok 15 minut. Gotowe podawać z DIPEM. Smakuje PYSZNIE!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej