Ciasto francuskie z szynką szwarcwaldzką - przepis | Przepisy.pl pixel

Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

3 łyżki

6 sztuk

0.5 opakowania

6 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z opakowania "chrupery z dipem BBQ" użyłam tylko proszku na sos BBQ, a dokładnie pół opakowania na moją porcję. Proszek wymieszać z ketchupem, odstawić.

Krok 2

Śliwki suszone owinąć szynką szwardzwaldzką, następnie wykrojonymi prostokątami z ciasta francuskiego.

Krok 3

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć przekąskę, piec w rozgrzanym piekarniku w temp 180 stopni ok 15 minut. Gotowe podawać z DIPEM. Smakuje PYSZNIE!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska z szynką szwarcwaldzką z dipem BBQ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej