Makaron z serkiem topionym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z serkiem topionym

Autor: Adam Domaniecki

ratingratingratingratingrating

7

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

150 gramów

0.5 szklanki

150 gramów

1 szczypta

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować makaron, oddcedzić

Krok 2

W między czasie podgrzać mleko w większym garnku i rozpuścić w nim serki topione. Po dokładnym rozpuszczeniu dodać pokrojoną szynkę i przyprawić po 0,5 łyżeczki w/w przyprawami.

Krok 3

Wrzucić makaron do garnka z sosem, wymieszać i podgrzać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Skrzydełka z grilla
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej