
Składniki
6 sztuk
150 gramów
0.5 szklanki
150 gramów
1 szczypta
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować makaron, oddcedzić
Krok 2
W między czasie podgrzać mleko w większym garnku i rozpuścić w nim serki topione. Po dokładnym rozpuszczeniu dodać pokrojoną szynkę i przyprawić po 0,5 łyżeczki w/w przyprawami.
Krok 3
Wrzucić makaron do garnka z sosem, wymieszać i podgrzać.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej