
Składniki
6 sztuk
150 gramów
0.5 szklanki
150 gramów
1 szczypta
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować makaron, oddcedzić
Krok 2
W między czasie podgrzać mleko w większym garnku i rozpuścić w nim serki topione. Po dokładnym rozpuszczeniu dodać pokrojoną szynkę i przyprawić po 0,5 łyżeczki w/w przyprawami.
Krok 3
Wrzucić makaron do garnka z sosem, wymieszać i podgrzać.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej