Makaron z serkiem topionym

Autor: Adam Domaniecki

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

150 gramów

0.5 szklanki

150 gramów

1 szczypta

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować makaron, oddcedzić

Krok 2

W między czasie podgrzać mleko w większym garnku i rozpuścić w nim serki topione. Po dokładnym rozpuszczeniu dodać pokrojoną szynkę i przyprawić po 0,5 łyżeczki w/w przyprawami.

Krok 3

Wrzucić makaron do garnka z sosem, wymieszać i podgrzać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej