Makaron z serkiem topionym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z serkiem topionym

Autor: Adam Domaniecki

ratingratingratingratingrating

10

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

150 gramów

0.5 szklanki

150 gramów

1 szczypta

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować makaron, oddcedzić

Krok 2

W między czasie podgrzać mleko w większym garnku i rozpuścić w nim serki topione. Po dokładnym rozpuszczeniu dodać pokrojoną szynkę i przyprawić po 0,5 łyżeczki w/w przyprawami.

Krok 3

Wrzucić makaron do garnka z sosem, wymieszać i podgrzać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej