Makaron z serkiem topionym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z serkiem topionym

Autor: Adam Domaniecki

ratingratingratingratingrating

8

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

150 gramów

0.5 szklanki

150 gramów

1 szczypta

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować makaron, oddcedzić

Krok 2

W między czasie podgrzać mleko w większym garnku i rozpuścić w nim serki topione. Po dokładnym rozpuszczeniu dodać pokrojoną szynkę i przyprawić po 0,5 łyżeczki w/w przyprawami.

Krok 3

Wrzucić makaron do garnka z sosem, wymieszać i podgrzać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej