Makaron z serkiem topionym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Makaron z serkiem topionym

Autor: Adam Domaniecki

ratingratingratingratingrating

3

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

150 gramów

0.5 szklanki

150 gramów

1 szczypta

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować makaron, oddcedzić

Krok 2

W między czasie podgrzać mleko w większym garnku i rozpuścić w nim serki topione. Po dokładnym rozpuszczeniu dodać pokrojoną szynkę i przyprawić po 0,5 łyżeczki w/w przyprawami.

Krok 3

Wrzucić makaron do garnka z sosem, wymieszać i podgrzać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z serkiem topionym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Szefa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej