
Składniki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
5 łyżek
2 sztuki
2 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Imbir zetrzyj na tarce, trawę cytrynową posiekaj, awokado obierz, przekrój, usuń pestkę, a miąższ pokrój na plastry.
Krok 2
1 łyżkę soku z limonki wymieszaj z imbirem i trawą cytrynową. Dodaj majonez oraz żółtka. Wymieszaj i dopraw.
Krok 3
Każdą kromkę posmaruj łyżką pasty majonezowej.
Krok 4
Ułóż na nich plastry awokado, skrop sokiem z limonki.
Krok 5
Nałóż mięso z kraba i dodaj resztę soku limonki.
Krok 6
Posmaruj resztą pasty z majonezu i ozdób listkami kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej