Sandwicz z mięsem krabowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandwicz z mięsem krabowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

2 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Imbir zetrzyj na tarce, trawę cytrynową posiekaj, awokado obierz, przekrój, usuń pestkę, a miąższ pokrój na plastry.

Krok 2

1 łyżkę soku z limonki wymieszaj z imbirem i trawą cytrynową. Dodaj majonez oraz żółtka. Wymieszaj i dopraw.

Krok 3

Każdą kromkę posmaruj łyżką pasty majonezowej.

Krok 4

Ułóż na nich plastry awokado, skrop sokiem z limonki.

Krok 5

Nałóż mięso z kraba i dodaj resztę soku limonki.

Krok 6

Posmaruj resztą pasty z majonezu i ozdób listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandwicz z mięsem krabowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandwicz z mięsem krabowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandwicz z mięsem krabowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandwicz z mięsem krabowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandwicz z mięsem krabowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandwicz z mięsem krabowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandwicz z mięsem krabowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandwicz z mięsem krabowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej