Farfalle alla crema di spinaci przepis – Zobacz na przepisy.pl

Farfalle alla crema di spinaci

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

350 gramów

250 mililitrów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w dużej ilości wrzącej wody, po czym odcedź i pozostaw na boku.

Krok 2

Paprykę przekrój na cztery części, oczyść z pestek i białej membrany i dokładnie wypłucz.

Krok 3

Przyrumień ćwiartki papryki na grillu lub na patelni, układając je skórką do góry. Zdejmij skórkę i pokrój paprykę.

Krok 4

Sparzone pomidory pokrój w małą kostkę i połącz z papryką.

Krok 5

Umyj szpinak eliminując przy okazji twarde łodygi, a następnie dokładnie odcedź.

Krok 6

Na teflonowej patelni rozpuść masło* i przyrumień posiekaną cebulę. Dodaj szpinak. Po 10 minutach dodaj śmietanę i gałkę muszkatołową. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 7

Do szpinaku dodaj makaron. Udekoruj sosem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle alla crema di spinaci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle alla crema di spinaci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle alla crema di spinaci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle alla crema di spinaci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle alla crema di spinaci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle alla crema di spinaci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle alla crema di spinaci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej