Farfalle alla crema di spinaci

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

350 gramów

250 mililitrów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w dużej ilości wrzącej wody, po czym odcedź i pozostaw na boku.

Krok 2

Paprykę przekrój na cztery części, oczyść z pestek i białej membrany i dokładnie wypłucz.

Krok 3

Przyrumień ćwiartki papryki na grillu lub na patelni, układając je skórką do góry. Zdejmij skórkę i pokrój paprykę.

Krok 4

Sparzone pomidory pokrój w małą kostkę i połącz z papryką.

Krok 5

Umyj szpinak eliminując przy okazji twarde łodygi, a następnie dokładnie odcedź.

Krok 6

Na teflonowej patelni rozpuść masło* i przyrumień posiekaną cebulę. Dodaj szpinak. Po 10 minutach dodaj śmietanę i gałkę muszkatołową. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 7

Do szpinaku dodaj makaron. Udekoruj sosem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle alla crema di spinaci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle alla crema di spinaci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle alla crema di spinaci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle alla crema di spinaci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle alla crema di spinaci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle alla crema di spinaci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle alla crema di spinaci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej