Farfalle alla crema di spinaci przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farfalle alla crema di spinaci

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

350 gramów

250 mililitrów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w dużej ilości wrzącej wody, po czym odcedź i pozostaw na boku.

Krok 2

Paprykę przekrój na cztery części, oczyść z pestek i białej membrany i dokładnie wypłucz.

Krok 3

Przyrumień ćwiartki papryki na grillu lub na patelni, układając je skórką do góry. Zdejmij skórkę i pokrój paprykę.

Krok 4

Sparzone pomidory pokrój w małą kostkę i połącz z papryką.

Krok 5

Umyj szpinak eliminując przy okazji twarde łodygi, a następnie dokładnie odcedź.

Krok 6

Na teflonowej patelni rozpuść masło* i przyrumień posiekaną cebulę. Dodaj szpinak. Po 10 minutach dodaj śmietanę i gałkę muszkatołową. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 7

Do szpinaku dodaj makaron. Udekoruj sosem. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farfalle alla crema di spinaci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farfalle alla crema di spinaci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farfalle alla crema di spinaci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farfalle alla crema di spinaci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farfalle alla crema di spinaci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farfalle alla crema di spinaci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farfalle alla crema di spinaci - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farfalle alla crema di spinaci - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej